Haberler

Pabuçdere de kurudu

Tarih: 4 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet
İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları sıcak havaya bağlı olarak her geçen gün biraz daha düşüyor. Alibeyköy Barajı'ndan sonra Pabuçdere Barajı da kurudu. Istrancalar'daki su oranı da yüzde 0.9'a düştü. Yetkililerin, su kesintisine gidilmeyeceği yönündeki açıklamalarına karşın kentin bazı bölgelerinde bakım çalışmaları adı altında su kesintilerinin yapılması soru işaretleri yaratıyor. Yurttaşlar, önceki yıllarda görülmeyen su kesintilerinin arttığını belirterek, bunun şimdiki adının çeşitli bölgelere su veren hatların bakımı olarak gösterildiğini söylediler.

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki son 15 güne ait doluluk oranları ürkütücü boyuta ulaştı. Barajlardaki su miktarı, yağış olmaması ve buharlaşma nedeniyle gittikçe azalıyor. Barajları bir şekilde gören, izleyen İstanbullu kaygılanıyor. Geçen yıl temmuz ayında yüzde 82'ye varan doluluk oranı bu yıl 3 temmuz itibarıyla yüzde 35'e düştü.

20 saat su yok
Fatih Sultan Mehmet Han Arıtma Tesisi - Mahmutbey çelik boru ana isale hattındaki arızalı tahliye ve vantuz çalışmaları nedeniyle bugün Bağcılar ve Bahçelievler'de 20 saat su kesintisi yapılacak. İSKİ'den yapılan açıklamaya göre 04.00-24.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak yerler şunlar: " Bağcılar: İnönü ve Yıldıztepe dışındaki tüm mahalleler. Bahçelievler: Zafer Mahallesi, Hürriyet Mahallesi ve Sanayi Mahallesi'nin üst kotları."

Topbaş'ın gözü bulutlarda!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dün katıldığı bir açılışıta kentin birkaç aylık suyu kaldığını anımsatarak "suyu tasarruflu kullanın" çağrısını bir kez daha yineledi. "Gece bir ses duyunca yağmur mu yağıyor acaba deyip yatağımdan kalkıp bulutlara bakıyorum" diyen Topbaş, geçmiş yönetimleri "Geçmiş dönemlerdeki gibi bidonlara, küvetlere su biriktirmek istemiyorsak, su kaynakları doğru kullanılmalı" sözleriyle eleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, su tüketiminde bireysel çabaların önemine dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için TEMA Vakfı ile birlikte " Suyunu Boşa Harcama'' kampanyası başlattı. Ancak bireysel tasarrruflara yönelen yetkililerin kaçak su kullanımının önüne geçememesi, kamu kurum ve kuruluşlarının su faturalarının tahsil edilememesi eleştirilere yol açıyor.

Tüketici Hakları Merkezi Gıda Komitesi Başkanı Veteriner hekim Muhammet Efe de yaptığı açıklamada, hiç kimsenin "Param var, istediğim kadar su kullanırım'' deme hakkı veya lüksü olmadığını vurgulayarak "Artık su daha da hayati önem taşıyor" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.