Haberler

Tüm sokakları harmanladılar

Tarih: 4 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Deniz Gürel, Tuba Öztürk
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi uygulamasında pilot bölge seçilen Bahçelievler ve Emek’teki üç muhtar isyan etti. Muhtarlar "Sokakların 17 tanesi harmanlanarak başka sokaklara verildi" dediler.

Bahçelievler Muhtarı Ali Rıza Çetecioğlu, Emek Muhtarı Dilek Tunç, Yukarı Bahçelievler Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu yeni uygulamanın başlamadan çöktüğü iddia etti. Yeterince bilgilendirilmediklerini söyleyen muhtarlar Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ve TÜİK yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediklerini, mağdur olan vatandaşların muhtarlıklara gelerek tepki gösterdiklerini söylediler.

Yapılan çalışmanın kendilerine sunulan gerekçeyle alakasının olmadığını öne süren Bahçelievler Muhtarı Çetecioğlu bu iddiasını şöyle açıkladı:

Keyfi uygulama
"Bize bu çalışma yapılırken aynı isim ve numaradan ikinci bir cadde olmaması için çalıştıklarını söylemişlerdi. Ancak benim mahallemdeki sokakların 17 tanesi harmanlanarak başka sokaklara verildi. 5. Sokak 53. Sokak oldu. 53. sokak 43. sokak oldu. Benim mahallemde 53. sokak olacaksa neden yeri değitiriliyor? Vatandaş neden mağdur ediliyor? Yapılan bu değişiklik çalışmalarının hiçbir olumlu tarafı yok. Tamamen keyfi olan bu çalışmanın durdurulmasını istiyoruz."

Gökçek sabır istedi
Vatandaşlardan sabır isteyen ve çalışmanın Başkent için çok faydalı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çalışmaları şöyle anlattı:

"Kanun ve yönetmelik gereği aynı ilçe sınırları içerisinde iki aynı sokak cadde ismi olmayacak. Bahçelievler ve Emek semtlerinde maalesef aynı numaraya sahip bir çok cadde ve sokak vardı. Biz böyle bir karışıklığı gidermek için çalışmalara başladık. Vatandaşları mağdur etmemek için de yeni sokakların altına eski numaralarını ve tanıtım numaralarını yazdık. Numaraların düzenli olması için zaman zaman bazı sokak isimleri bir tane olduğu halde değiştiriliyor. Bu numaraların düzenli bir şekilde sokaklara verilmesi için yapılan bir uygulama."

Bize haber vermediler
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi uygulamasında vatandaşların büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Bahçelievler ve Emek’teki üç muhtar sıkıntılarını şöyle anlattı:

Dilek Tunç (Emek): Bize hiç haber vermeden 15-20 gün içinde tüm sokak numaralarını değiştirdiler. Belediye bizlerden kopuk çalışıyor. Hangi adrese göre işlem yapacağımızı bilemez olduk. Önceden blok numaralarını da yazardık. Şimdi tapu numaralarına göre işlem yapıyorlar. Adresinde blok yazan kişiler şimdi görünmüyor."

Süleyman Kalyoncuoğlu (Bahçelievler Muhtarı): İnsanlar bu uygulamanın sorumlusu olarak bizleri gösteriyor. İnsanlar adres bulamıyor gelip bize bağırıp çağırıyor. Böyle düzensizlik olmaz. Lamba yanmasa, kanalizasyon patlasa aylarca gelmeyen belediye 10 günde tüm levhaları değiştirmeye çalıştı. Onu da doğru düzgün yapamadı."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.