Haberler

İstanbul’a ‘0 Kilometre’de ikinci konut fırsatı

Tarih: 4 Temmuz 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


En büyük konut üreticilerinden Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ, “İstanbul’a 0 Kilometre’ uzaklıkta standartların üstünde bir yaşam merkezi kuruyor. Projeden elde edilecek gelirle Kabataş-Zeytinburnu Tramvayı’nın Cevizlibağ'dan sonrası yeraltına alınacak.

İstanbul’un en büyük konut üreticilerinden Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden KİPTAŞ, “İstanbul’a 0 Kilometre’ uzaklıkta standartların üstünde bir yaşam merkezi kuruyor. Topkapı’da yaklaşık bin konutluk dev Merkez Evleri projesinin 2. etabında yer alan 481 daire, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen törenle satışa sunuldu. Törende Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da hazır bulundu.

Ulaşım seçenekleri konusunda sunulan kolaylık, standartlar üstü malzeme kalitesi, çağdaş mimari yaklaşımı, insanı temel alan yerleşim anlayışı ile herkese “ev alma yaşam al” dedirtecek proje kapsamında, yüzde 1.19 faiz ile 120 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Yoğun talep nedeniyle konutlar kura çekimiyle sahiplerini bulacak. 24 ayda tamamlanması planlanan projenin ilk etabında yer alan 322 daire, Eylül 2006'da satışa sunulmuş, büyük ilgi sonucu iki günde sahiplerini bulmuştu.

Başkan Topbaş; “Dar ve orta gelirlilere de Türk mimari tarzında evler yapacağız”
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ’ın lüks konutlardan edindiği karı dar gelirlilere ev yapmak için kullandığını belirterek, “KİPTAŞ marifetiyle İstanbulluları çok uygun fiyatlara ve çok uzun vadelerle konut sahibi yapıyoruz. KİPTAŞ benim dönemime kadar 19 bin 800 konut yapmıştı. Son 3.5 yılda 18 bin konut yaptık. Bu yıl itibariyle başlayacağımız konut sayısı da 20 bin konut. KİPTAŞ İstanbul’da gerçek anlamda bir marka oldu. Kalitesi ve güvenilirliği tartışılmıyor. Amacımız KİPTAŞ’ın dönemimizde 50 bin civarında konut üretmesi. Bu konutların çoğunluğu dar gelirlilere yönelik sosyal konutlar olacak. TOKİ’nin de İstanbul’da 40 bin civarında konut hamlesi var. Her iki taraftan İstanbul’un konut ihtiyacını karşılıyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının deprem riski bulunun İstanbul’u kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yenileyerek modern ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Yaptığımız düzgün kavşaklar, yol düzenlemeleri ve kentteki erişim imkanlarıyla artık bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık haline geliyor. Bundan sonra bizim ağırlıklı hedefimiz, deprem riski olan İstanbul’u KİPTAŞ marifetiyle yenilemek. İlk etapta Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor, yakında dönüşüm başlayacak. Vatandaşları oturdukları alanda, ama daha güvenli ve modern konutlarda istihdam edeceğiz. Bu modeli İstanbul’un birçok bölgesine de yayıyoruz. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak konut yaparken çok büyük paralar kazanmak gibi bir derdimiz yok. KİPTAŞ dar ve orta gelirlilere yönelik olarak Türk sivil mimarisinin özelliklerini taşıyacak konutlar da inşa edecek. Yurtdışında Rusya Moskova, Makedonya Üsküp ve Suriye gibi ülkelerde işler yapan şirketimizi uluslararası bir marka haline getirerek halka açmak istiyoruz.”

Kabataş-Zeytinburnu Tramvayı Cevizlibağ’da yeraltına alınacak…
Merkez Evleri’nden elde edilecek karla Kabataş-Zeytinburnu Tramvayı’nın Cevizlibağ’dan Zeytinburnu’na kadar yeraltına alınacağını da açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu bölgede sorun oluşturan tramvay hattının yeraltına alınmasıyla trafiğin rahatlayacağını ve bölgenin ekonomik değerinin artacağını söyledi. Cevizlibağ bölgesinde tramvayın araçlarla iç içe yol alması nedeniyle seferlerin aksadığını, oradaki sıkışıklığın da Kabataş’a kadar bütün tramvay hattına yansıdığını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu hat çözülmesi gereken çok önemli bir sorun. Eğer istimlakler çıkmazsa hattın yeraltına alınmasının maliyetinin takriben 80 milyon YTL civarında olmasını tahmin ediyoruz. Cevizlibağ-Zeytinburnu arasında trafik sıkıştığı an tramvayın sistemi bozuluyor. Kabataş’a gidecek tramvayları da hızlı hareket ettiremiyoruz. İşin proje çalışmalarını istedik, hazırlıklar yapılıyor. Değerlendirme yapılacak ve Esenler’de olduğu gibi kazı sırasında etkilenen yapılar olduğu taktirde, KİPTAŞ’ın konutlarından takasla bu sorunu çözeceğiz. Çalışma başladığı zaman tramvay seferlerinde aksamalar olmaması için de önlemler alacağız ve yine aynı nedenle çalışmaları en hızlı şekilde bitireceğiz.”

İstanbul’un merkezinde modern, akıllı evler…
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da gerek ulaşım kolaylığı açısından gerekse de park ve bahçeleri, yüzme havuzu, alışveriş mağazaları, spor alanları, çağdaş mimari yaklaşımı ile kentte yeni bir cazibe merkezi olacak projenin ikinci etabının da büyük ilgi görmesinin beklendiğini söyledi. Topkapı Merkez Evleri’nin her şeyden önce standartlar üstü bir yaşam merkezi olarak planlandığını belirten İsmet Yıldırım, “İstanbul'un merkezinde huzurlu ve sorunsuz bir yaşam için en küçük ayrıntılar üzerinde bile titizlikle duruldu. Yapı teknolojisinin bugün kullandığı en modern imkanlar evlerin konforlu bir yuvaya dönüşmesi için özellikle tercih edildi” dedi.

Projede konforun ayrılmaz bir parçası olarak güvenli ve güvenlikli bir ortamın sağlanması için gerekli bütün çalışmaları yapıldı ve uygulamaya kondu. Merkez Evleri’nde ‘akıllı ev’ sistemi uygulanıyor ve hayatı kolaylaştıracak tüm ses,görüntü, iletişim, aydınlanma, ısıtma, serinletme araç gereçleri kumanda mesafesinde. Ortadaki zengin, geniş ve ferah avlunun çevresine yerleşecek şekilde tasarlanan, benzersiz çağdaş yerleşim planı Topkapı Merkez Evleri'nin özgün detaylarından sadece biri. Her katta yer alan düşey bahçelerin sergilediği manzara ayrı bir zenginlik. Avluların camla kapatılan tepesinden inen günışığı ise mekanı ışıkla doldurmakla kalmıyor, düşey bahçeleri renk cümbüşüne döndürüyor. Peyzaj mimarisinin en güzel örnekleri olan park ve bahçeler, Topkapı Merkez Evleri'nde yaşamın ayrılmaz bir parçası olacak. Topkapı Merkez Evleri II. Etabında yer alacak olan spor alanları, fitness center ve yüzme havuzundan dileyen dilediği kadar kolayca yararlanabilecek. Ayrıca alışveriş merkezleri ile yaşam daha da keyifli hale dönüşecek.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.