Haberler

Deprem riski olan evler KİPTAŞ'la yenilenecek

Tarih: 4 Temmuz 2007 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Gökhan Yılmaz
Topkapı Merkez Evleri'nin satış töreninde konuşan Kadir Topbaş, “Bundan sonraki hedefimiz deprem riski olan evleri KİPTAŞ vasıtasıyla yenilemek” dedi. İstanbul'un en büyük konut üreticilerinden Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden KİPTAŞ, “İstanbul'a 0 Kilometre' sloganıyla, standartların üstünde bir yaşam merkezi kuruyor. Topkapı'da bin konutluk 'Merkez Evleri' projesinin 2. etabında yer alan 481 daire, dün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen törenle satışa sunuldu.

Başkan Kadir Topbaş, amaçlarının, deprem riski bulunan İstanbul'u, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yenileyerek modern ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi. Topbaş, şunları söyledi, “Yaptığımız düzgün kavşaklar, yol düzenlemeleri ve kentteki erişim imkanlarıyla artık bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık haline geliyor. Bundan sonra bizim ağırlıklı hedefimiz, deprem riski olan İstanbul'u KİPTAŞ marifetiyle yenilemek. İlk etapta Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde çalışmalar sürüyor, yakında dönüşüm başlayacak. Vatandaşları oturdukları alanda ama daha güvenli ve modern konutlar istihdam edeceğiz. Bizim konut işinden çok büyük paralar kazanmak gibi bir derdimiz yok. KİPTAŞ, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak Türk sivil mimarisinin özelliklerini taşıyacak konutlar da inşa edecek”dedi

Güvenlik Sistemli Daireler
Topkapı Merkez Evleri'nde yaşamak isteyenlere 1+1, 1+2, 1+3, 1+4 gibi dört ayrı seçenek sunuluyor. Sitede, 24 saat izleme ve denetleme yapabilen kamera kontrollü güvenlik sistemi mevcut. Daire giriş kapıları alarmlı. Yine daire içinde duman, ısı, gaz sensörlü güvenlik sistemi ve su baskınlarına karşı sensörlü güvenlik sistemi var. Projede 83 metrekare daireler 212 bin 868 YTL, 212 metrekare olan daireler ise 68 bin 440 YTL fiyattan satışa sunuluyor. 120 ay vadeli satılan konutların aylık ödemeleri ise 2 bin 394 YTL ile 6 bin 423 YTL arasında değişiyor.

Tramvay Hattı Yeraltına İniyor
Merkez Evleri'nden elde edilecek karla, Kabataş-Zeytinburnu Tramvayı'nın Cevizlibağ'dan Zeytinburnu'na kadar yeraltına alınacağını da açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu bölgede sorun oluşturan tramvay hattının yeraltına alınmasıyla trafiğin rahatlayacağını ve bölgenin ekonomik değerinin artacağını söyledi. Cevizlibağ bölgesinde tramvayın araçlarla iç içe yol alması nedeniyle seferlerin aksadığını, oradaki sıkışıklığın da Kabataş'a kadar bütün tramvay hattına yansıdığını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hat çözülmesi gereken çok önemli bir sorun. Eğer istimlakler çıkmazsa hattın yeraltına alınmasının maliyetinin takriben 80 milyon YTL civarında diye tahmin ediyoruz. Cevizlibağ-Zeytinburnu arasında trafik sıkıştığı an tramvayın sistemi bozuluyor. İşin proje çalışmalarını istedik, hazırlıklar yapılıyor. Çalışma başladığı zaman tramvay seferlerinde aksamalar olmaması için de önlemler alacağız ve yine aynı nedenle çalışmaları en hızlı şekilde bitireceğiz.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.