Haberler

Torunlar, alışverişi sevdi

Tarih: 5 Temmuz 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Fehim Genç
Bursa'daki Zafer Plaza ve Korumax ile Antalya'daki Deepo Outlet alışveriş merkezlerinin sahibi olan, Ankara'daki Ankamall alışveriş merkezinin de ortakları arasında yer alan Torunlar Grubu, yılın ikinci yarısında üç yeni alışveriş merkezi inşaatına birden başlayacak.

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2007 yılı içinde temelini atacakları projelerin toplam inşaat alanının 600 bin metrekareyi aşacağını belirterek şunları söyledi: "Şirketimiz Toray İnşaat eliyle, Haramidere'de 40 dönüm arsa üzerinde Deepo Outlet İstanbul adlı bir alışveriş merkezi yapacağız. 138 bin metrekarelik inşaat alanına sahip alışveriş merkezinde 167 mağaza olacak. Kütahya'daki şeker fabrikasının boş arsasına da inşaat alanı 112 bin metrekare olan Kütahya Alışveriş Merkezi'ni inşa edeceğiz. Ayrıca Yenibosna'da Özyazıcı İnşaat'la birlikte 82 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip projemizde de alışveriş merkezi, rezidans ve otel yer alacak."

Halka açılacak
Bursa'da Renault'nun karşısındaki arsada, inşaatı tamamlanan Korumax alışveriş merkezini 15 Ağustos'ta açmaya hazırlandıklarını belirten Aziz Torun, alışveriş merkezinde Koçtaş ve Tesco Kipa'nın faaliyete başladığını söyledi.

Yeni alışveriş merkezlerinin faaliyete geçmesiyle, Toray İnşaat'ın en fazla kiralama alanına sahip yerli firma haline geleceğini belirten Torun, "Marmaris'teki Netsel Marina'da Koç Grubu'yla ortak olan bu şirketi 2008'de gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürerek halka açacağız" dedi.

'Yabancıya satmayız'
Yabancı şirketlerin özellikle mevcut alışveriş merkezlerini almak için çok ısrar ettiklerini belirten Torun, şunları söyledi: "Yabancılar, işleyen ve geliri belli olan gayrimenkullere talip oluyor. Biz mevcut alışveriş merkezlerinin yabancılara satılmasından yana değiliz. Çünkü bir projeyi geliştirmek, tamamlamak ve onu aktif hale getirmek kolay bir iş değil."
Finansman ihtiyacı açısından da yabancı ortaklıklara sıcak bakmadıklarını belirten Torun, "Çünkü itibarı olan bir şirket için finansman imkânları bu dönemde sınırsız" dedi.

Bursa'da 1200 konut yapıyor
Bursa'da 1200 konutluk Korupark projesinin ilk etabındaki 330 konutu aralık ayında teslim edeceklerini belirten Aziz Torun, site hakkında şu bilgileri verdi: "Bursa - Mudanya karayolu üzerinde bulunan ve temelleri Mayıs 2006'da atılan Korupark, 142 dönüm arazi üzerinde 22 blokta 1200 daire şeklinde inşa ediliyor. Sitede yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, çocuk parkı ve Korumax alışveriş merkezi yer alacak."

'Arsa alan her zaman kârlıdır'
Aziz Torun, Karayolları arazisine 728 milyon YTL'lik teklif verdikten sonra neden ihaleden çekildiklerini ise şöyle açıkladı:
"Herkesin ticaret stratejisi farklı. Ayrıca bizim o bölgede zaten bir arazimiz var. Kafamızda bir rakam vardı, o rakama kadar çıktık. Bu da 728 milyon dolardı. Son teklifle aramızda yüzde 10'luk bir fark var. Bu da ticari hayatta her zaman olabilecek bir farktır. İhale sonucundaki rakama rağmen yapılacak projenin kârlı ve başarılı olacağını düşünüyorum. Arsa alan her zaman kârlıdır."

Çatıda gökyüzü barı,13'üncü katta havuz ve fitness
Esentepe'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) satın aldıkları arsa üzerinde kuracakları Garden Tower adlı rezidans projesinin mimari konseptinde değişiklik yaptıklarını belirten Aziz Torun, şu bilgileri verdi:

"Almanya'daki BRT mimarlık şirketine Garden Tower için yeni bir konsept hazırlattık. Binanın elips yapısını koruduk. Ancak daha önce aynı yöne bakan bahçeli katları, farklı yönlere bakar şekilde değiştirdik. 112 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Garden Tower, yer altında 8, yer üstünde 45 kattan oluşacak. İçinde rezidans, otel ve temalı alışveriş merkezi yer alacak. 13'üncü kattaki bahçede fitness salonu, kafe, havuz; en üst katta da gökyüzü barı olacak."
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.