Haberler

Saucier + Perrotte’den Ulusal Dağ Merkezi

Tarih: 9 Temmuz 2007 Kaynak: Arcspace Yazan: Canmore Alberta Çeviren: İrem Çağıl


2002 yılında, merkezi Kanada dağlık bölgesi olan bir grup dağ tutkunu, dağları değerlendirmek, anlamak ve daha iyi deneyimlemek amaçlı bir ulusal merkez yaratma gündemiyle bir araya geldi.

Banff Ulusal Parkı Geçidi’ndeki Trans Canada Otoyolu’nun kuzeyindeki Canmore’da konuşlanmış olan NMC (Ulusal Dağ Merkezi) Kanada’nın dağlarındaki doğayı, tarihi, kültürü, bilimi ve sporu araştırmada önemli bir görev üstlenecek olan sorumlu ve desteklenebilir bir turizmi tanıtacak ve destekleyecek.

Jeolojik katmandan esinlenen merkez bu katmanların içinde, üzerinde ya da altında gerçekleşecek çeşitli etkinliklerden oluşan pek çok kısımdan oluşacak. Ziyaretçiler dağ manzaralı uzun bir tırmanış ve gezi sonucunda güzel bir uzamsal deneyim yaşayacaklar. Merkezin katmanları arasındaki mekanlardan izlenebilecek farklı manzaralarla, dağların kendisi kalıcı bir sergi olacak.

Batı Kanada’nın önemli ikonlarından birisi olarak her kesimden ziyaretçi için cazip ve seçkin bir turistik nokta olan merkez, aralarında dünya çapında bir yarışma amaçlı tırmanma duvarı, kalıcı ve geçici sergiler, araştırma ve toplantı fasiliteleri ve sanatsal multimedya temsil salonlarının olduğu birimlerden oluşan eğlencelik, ticari ve kamusal alanları içeriyor.

Saucier + Perrotte Mimarlık Ajansı ve Marc Boutin Mimarlık Ajansı ilk mimari konsepti geliştirmeleri amacıyla NMC’nin yönetim kurulu tarafından 2006 yılında görevlendirildi. Açılışın 2009 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Künye
Müşteri: National Mountain Centre

Mimarlar: Saucier + Perrotte Mimarlık Ajansı

Proje Ekibi
Tasarım Mimarı: Gilles Saucier

Sorumlu Mimar: André Perrotte, Marc Boutin, Guillaume Sasseville, Trevor Davies, David Moreaux, Lawrence Siu, Jean-

Philippe Beauchamp, Adam Scales, Patrice Begin
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.