Haberler

Başkan’ın sakız timi

Tarih: 6 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda yere atılan ve herkesin ayağına yapışan sakızlara ’özel bir tim’ kurarak savaş açtı. İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’nda asfalt üzerinde yapışmış olan sakız atıkları, belediye ekipleri tarafından kazınarak çıkartılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bir yandan kenti güzelleştirmeye çalışırken, diğer yandan da vatandaşların kirlettiği alanları temizlediklerini söyledi.

Çekirdek kabuklarını yere atan sıpa
Vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağıran Büyükerşen, çevre kirliliğini gözler önüne sermek amacıyla yaptıkları ’Çekirdek kabuklarını yere atan sıpa’ heykelinin halen belediye deposunda beklediğini söyledi. Büyükerşen şöyle konuştu:

"Eskişehir’e yepyeni bir görünüm kazandırmaya çalışırken, bir taraftan da cadde ve kaldırımlardan kilolarca sakız ve kuruyemiş atığı toplamak zorunda kalıyoruz. Porsuk Bulvarı’nda boydan boya yapacağımız alanların yüzeyine yapışmış durumdaki sakızları temizlerken, daha birkaç gün önce boyadığımız alanların üzerine de sakız ve kuruyemiş kabukları atıldığını büyük bir üzüntüyle gördüm. Böyle giderse depoda duran meşhur, çekirdek kabuklarını yere atan sıpa heykelini yol kenarına dikmek zorunda kalacağız."
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.