Haberler

Zeugma Müzesi yerine alışveriş merkezi

Tarih: 6 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Gila Benmayor
Geçenlerde DHA Gaziantep temsilcisi Ahmet Kaya telefon etti.

"Seçim nabzı için buraya geliyorsunuz haber vermiyorsunuz" diye sitem etti.

Yerel bir gazete, şehre geldiğimi, seçimlerle ilgili insanlarla konuştuğumu ancak henüz yazımın çıkmadığını iddia etmiş.

Oysa seçim gezisi için Gaziantep değil Van’a gitmiştim. Demek ki, ilan edilmemiş "fahri hemşehriliğim" devam ediyormuş. Gaziantep’e gitmediğim halde yerel medya gideceğimi varsayarak haber yapmış.

Benim haber olmam bir yana, Gaziantep’te neler olup bittiğini konusunda sürekli haberler yağıyor.

Gaziantep’te şu günlerde en fazla konuşulan yeni bir Zeugma Müzesi’nin yapımına geleceğim.

Belediye Başkanı Asım Güzelbey, çıkarılan ve depolarda bekletilen Zeugma mozaikleri nedeniyle nicedir yeni bir müze yapma peşinde.

Hatta en son görüşmemizde böyle bir müzenin dünya çapında ses getirmesi için uluslararası yarışma açmasını önermiştim.

Bilbao’daki Guggenheim Müzesi’ni yapan Frank Gehry’nin ya da dünyaca ünlü başka bir mimarla çalışıldığı Gaziantep’in yıldızının parlayacağını söylemiştim.

Güzelbey bu fikre pek sıcak bakmadı. Kafasında olan bir mimara projeyi çizdirip, bir jüriye sunmayı planladığını söyledi.

Her neyse, yeni bir Zeugma Müzesi için şehrin en güzel yerinde bulunan, şimdiki müzenin karşısında, tarihi kaleye 500 metre uzaklıktaki "Fuar Alanı"nın seçildiğini bizzat kendisinden duydum.

İş merkezi ve otel
Şimdi öğrendiğime göre, Gazianteplilerin gözbebeği "Fuar Alanı"nın dörtte üçü (yaklaşık 40 dönüm) Türkiye’nin her ilinde alışveriş merkezleri yapan Multi Turkmall’a satılmış.

Geri kalan bölümü ise Akfen’e 30 yıllığına kiralanmış. Akfen’in yapacağı Accor Oteli’nin temeli 19 Temmuz’da atılıyor. Multi Turkmall da alışveriş merkezi için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Gelen telefonlardan, fakslardan anlıyorum ki Gaziantepliler özellikle alışveriş merkezinin tarihi dokuyu bozacağı endişesi içerisinde.

Güzelbey, vaat ettiği "Zeugma Müzesi" şehrin dışındaki İpek Yolu üzerindeki eski Tekel binasının yerine yapmayı planlıyor. Müzeden şehre bir metro hattı kurmayı düşünüyor.

Eski müzesinin karşısında, tarihi kalenin hemen dibi dururken şehre yeni bir soluk getirmesi beklenen müzeyi merkezden uzaklara yapmak mantıklı mı?
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.