Haberler

Yunanistan’ın en lüks konut projesi Aşçıoğlu'nun

Tarih: 6 Temmuz 2007 Kaynak: Vatan Yazan: Nihal Yuvacan
Aşçıoğlu İnşaat, Yunanistan’ın en lüks konut projesini yapmak için harekete geçti. Firma, Atina’da uygun araziyi bulursa 150 residence ile Selenium markasını taşıyarak, komşudaki ilk Türk inşaat firması olmayı planlıyor.

Fulya’da Selenium Twins ve Panorama projeleri gibi şehir içindeki lüks residence projeleriyle bilinen Aşçıoğlu İnşaat, şimdi de Yunanistan’ın en lüks konut projesini inşa etmek için harekete geçti. Atina’da arsa arayışına başladıklarını belirten firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Ülkede lüks ve konforlu konut açığı bizi bu pazara yöneltti. Atina’da ağırlıklı olarak sosyal konutlar ve siteler mevcut. Biz ise orada proje üreten ilk Türk inşaat şirketi olarak Yunanlılar’ı residence anlayışı ve lüks hizmetlerle tanıştırmayı planlıyoruz” dedi. Ülkenin ticari ateşesi ve belediye başkanıyla ilk temasları kurduklarını belirten Aşçıoğlu, “Belediye başkanıyla ortak bir dostumuz sayesinde tanışarak gerekli izinleri alacağız. Her şey yolunda giderse 2008’de Atina’da en az 150 daireden oluşacak bir Selenium Residence inşa etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Selenium zincir olacak
“Aynı kültürü paylaştığımız Atina’da İstanbullular ve benim gibi Trabzonlular var ve çok seviliyorlar” diyen Aşçıoğlu, Yunanlılar’ın konforu ve rahatlığı seven yapısının da yatırım kararında etkili olduğunu sözlerine ekledi. Bodrum ve Antalya’da da Selenium projeleri yapacaklarını anlatan Aşçıoğlu, “Selenium markası bir zincir olacak. Müşterilerimiz, kulübe üye olur gibi birbirlerinin sosyal tesislerinden yararlanacak” diye konuştu.

Ali Sami Yen, ihale şartları değişmezse çıkmaza girer
Alİ Sami Yen ihalesi için dosya alan Yaşar Aşçıoğlu, şartnamenin değişmesi için TOKİ’ye resmi bir yazı gönderdiklerini, aksi durumda ihaleden çekilebileceklerini açıkladı. Aşçıoğlu, “Hem Seyrantepe’ye hem de Ali Sami Yen projesine aynı anda başlamak gerek. Seyrantepe’yi bitirdikten sonra Ali Sami Yen’in imar durumuyla ilgili herhangi bir iptal gelirse, müteahhit zor durumda kalır ve TOKİ ile mahkemelik olur” dedi. Aşçıoğlu, şunları kaydetti: “Müteahhit firmanın Seyrantepe’de yapılacak stadı, Ali Sami Yen projesinin satılabilir kısımdan elde ettiği parayla finanse etmesi lazım. Bunun riskini üstlenir ama bedeli TOKİ’den çıkar. Sonra adımız rantiyeci müteahhit olur. O yüzden GS’ın maçlarını 1 veya 2 yıllığına Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynaması lazım.”

Yabancılar seçim öncesi projeleri ucuza kapatıyor
İngİlİzler’den Kuveytliler’e Almanlar’dan İsrailliler’e pek çok grup, seçim öncesi Türkiye’deki ucuz projeleri mercek altına aldı. Aşçıoğlu, satışlar durgun gidince seçimin de etkisiyle korkuya kapılan müteahhitlerin projelerini maliyetine satışa çıkardığını açıkladı. Beylikdüzü’nde metrekare fiyatı en az bin 100 dolar olan bir projenin yarısının bir yabancıya metrekaresi 500 dolara satıldığını söyleyen Aşçıoğlu, “Yabancı çok ucuz projeleri maliyetine kapatıyor. Firmalar inşaatlarını yavaşlatıp sabretmeliler, satacaklarsa da yerli müşterilere satmalılar. 15-20 gün sonra piyasa düzelecek. Projeler 1 yıl içinde ortalama yüzde 30 değer kazanacak” diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.