Haberler

Orman yangınları bu kez İzmir'de

Tarih: 9 Temmuz 2007 Kaynak: CNN Türk


İzmir'de aynı anda 4 ayrı noktada çıkan orman yangınlarından 3'ü kontrol altına alındı. Menderes ilçesine bağlı Ahmetbeyli beldesindeki yangın yüzünden yaklaşık 2 bin kişi tahliye edildi. Çeşme ilçesinde gece boyunca süren yangın 200 hektarlık alana yayıldı. Yangına müdahale için yangın söndürme uçakları ve helikopterleri istendi.

Ahmetbeyli beldesindeki yangın, geceyarısından sonra kontrol altına alınabildi.

Yangın yüzünden sahil evleri olarak bilinen Yoncaköy'deki 370 villalık tatil sitesi boşaltıldı. Site sakinleri sabaha karşı evlerine dönmeye başladı.

100 hektarlık çam ormanı ve makilik alanın zarar gördüğü yangında, Klaros koyu ve antik kenti ile Baradan koyu tamamen yandı, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Gümüldür ile Selçuk arasındaki sahil yolu, tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Yangının elektrik hatlarında meydana gelen, kıvılcımlardan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Foça ve Kemalpaşa ilçelerindeki yangınlar kontrol altına alındı.

Çeşme'nin Germiyan köyü yakınındaki yangın ise devam ediyor. Ildır köyü yakınlarındaki bazı site sakinleri evlerini boşalttı.

İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, gece boyunca yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini, havanın aydınlanması üzerine bölgeye 5 uçak ve 5 helikopter çağırdıklarını bildirdi.

Bodrum
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 7 Temmuz'da çıkan kızılağaç yangınının külleri soğumadan bu kez Ortakent-Yahşi beldesinde yangın çıktı. Dün akşam saatlerinde çıkan yangın, söndürdüldü.

4 ayrı noktada başlayan yangın,yaklaşık 6 saat sürdü. Yangına, orman ve itfaiye işçilerinin yanı sıra, bölgede yaşayanlar da müdahale etti.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in villasının da bulunduğu Yeşilyurtlular, 50'nci Yıl, Eczacılar ve Sanatçılar sitelerinin villalarına 50 metre kadar yaklaşan alevler, paniğe sebep oldu.

Yangın söndürme çalışmalarına katılanlara yardım etmek isteyen Filiz Yavuz adlı bir kadın da, üç metre derinliğindeki dereye düşerek, ağır yaralandı. Yangında, 7 hektarlık alan zarar gördü.



Manavgat
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kısmen kontrol altına alınan orman yangınının bazı noktalarda yeniden büyüdüğü bildirildi. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, iki köyün büyük tehlike atlattığını söyledi.

Bucak-Şıhlar köylerinin kuzeyinde dün sabah başlayan yangın, Dikmen köyü çevresine sıçradı. Sert esen ve yön değiştiren rüzgar sebebiyle alevler kısa sürede farklı noktalara doğru yayıldı.

Bucak-Şıhlar köyündeki 6 ev ile köylülere ait tarla ve bahçeler de yandı. Yangında şu ana kadar yaklaşık 250 hektar alanın yandığı açıklandı. Ekipler, yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara, köylüler de destek veriyor.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, poyrazın etkisinin devam etmesi nedeniyle, iki alanda zaman zaman yangının parladığını söyledi.

Yangının Sülekler ve Dikmen köylerine yakın olduğu belirtildi. Yangına dün 10 helikopter ve 9 uçak ile havadan 70 arazöz ile de karadan müdahale edildi.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.