Haberler

Büyükşehir’den Ümraniye’ye de 330 milyon YTL’lik yatırım

Tarih: 9 Temmuz 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye’de gerçekleştirilen Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Alt Geçidi, Şile Yolu Yenidoğan Köprülü Kavşağı, Ümraniye Hatboyu Caddesi Yol ve TEM Otoyolu Üst Geçidi, Sarıgazi Belediye Hizmet Binası ile Ümraniye Kapalı Yüzme Havuzu törenle hizmete alındı.

Büyükşehir Belediyesi İstanbul’un ilçe ve beldelerine büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Büyükşehir’in Ümraniye’de tamamladığı Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Alt Geçidi ve Bağlantı Yolları, Şile Yolu Yenidoğan Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yolları, Ümraniye Hatboyu Caddesi Yol ve TEM Otoyolu Üst Geçidi, Sarıgazi Belediye Hizmet Binası ile Ümraniye Kapalı Yüzme Havuzu Başkan Kadir Topbaş tarafından hizmete alındı. Törende ilçe ve belde belediye başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları ile Büyükşehir Belediyesi Bürokratları da yer aldı.

Başkan Topbaş; “İstanbul hizmete, biz de ona hizmet etmeye doymadık…”
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye’nin, İstanbul’un hızla gelişen modern bir ilçesi haline geldiğini belirterek, 3 yılda sadece Ümraniye’de 330 milyon YTL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir dünya şehri olan İstanbul’un Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 43’ünü de taşıdığına dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, 50 yılda 12 milyon göç alan kenttin hizmete doymadığını, kendilerinin de İstanbul’a hizmet etmeye doymadığını kaydetti. Göreve geldiklerinde başta ulaşım olmak üzere, altyapı, çevre ve parklanma gibi sorunların önüne koyulduğunu hatırlatarak, hazırladıkları Ulaşım Master Planı ile ulaşım sorununu adım adım çözdüklerini dile getirdi.

İstanbul genelinde 562 kilometrelik raylı sistem planladıklarını ve bu kapsamda 72 kilometrelik metro yatırımının hızla devam ettiğini ifade eden Kadir Topbaş, Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Taşdelen Metro Hattı’nı da bu yıl içinde ihaleye çıkartacaklarının müjdesini verdi. Karayolunda da 126 kavşağı hizmete açtıklarını anlatan Başkan Topbaş, 3 yılda ulaşımdan, altyapıya, çevreden su ve doğalgaza kadar her alanda toplam 15 milyar YTL’lik yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Dünyada artık şehirlerin yarıştığını ve son 3 yılda İstanbul’u bir turizm ve kongreler şehrine dönüştürdüklerini belirten Topbaş, sadece görevini en iyi şekilde yaparak ve kaynakları doğru kullanarak Avrupa’nın 21 ülkesinden daha büyük olan şehrin çehresini değiştirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yatırımlarımızla Ümraniye de diğer ilçe ve beldeler gibi hızla gelişen modern bir yaşam alanı haline geldi. İstanbul hizmete doymuyor, bizde İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet etmeye doymuyoruz” dedi.

Büyükşehir’den Çavuşbaşı’na 29 günde karayolu geçidi…
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da yüzme havuzunun Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıldan kısa bir sürede tamamlandığını belirterek, Büyükşehir’in Çavuşbaşı’nda da 29 gün gibi rekor bir sürede bir karayolu geçidi yaptığını söyledi. Geçmişte temelleri atılan, ancak yıllarca bitirilemeyen birçok yapı bulunduğunu hatırlatarak, parti olarak olarak yerel yönetimlerde çağı yakaladıklarını ve sosyal belediyecilik anlayışını geliştirdiklerini kaydetti.

Törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz ise, Anayasa Mahkemesi’nin son kararına değinerek “Bundan sonra kimse Cumhurbaşkanını tepeden inme seçemeyecek, Cumhurbaşkanını halk kendi seçecek” dedi. Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş açılış kurdelesini tören alanında bulunan 8 yaşındaki Mustafa ve 3 yaşındaki Abdülkadir Özkaraca kardeşlerin de aralarında yer aldığı çocuklara kesti. Başkan Topbaş sünnet olacak Mustafa ve Abdülkadir’e 50-100 YTL harçlık da verdi. Topbaş ve beraberindekiler daha sonra yüzme havuzuna geçerek antrenman yapan çocukları izlediler.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.