Haberler

İhaleyi Limak Grubu kazandı

Tarih: 11 Temmuz 2007 Kaynak: CNN Türk
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesini, 1 milyar 932 milyon euro teklifle Limak İnşaat A.Ş.-GMR Infrastructure Ltd.-Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Grubu aldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminal binası ve ilgili tesislerin "yap-işlet-devret" modeliyle yaptırılmasına ilişkin ihalede beklentilerin çok üstünde bir rakama ulaşıldı.

Limak Grubu, Hindistan ve Malezyalı ortaklarıyla birlikte 1 milyar 932 milyon euro teklif verdi.

2001 yılında hizmete açılan Sabiha Gökçen Havalimanı'nı 20 yıl süreyle işletecek firmanın, havalimanın dış hatlar terminalinin yolcu uçuş kapasitesini 10 milyon yolcuya çıkarması bekleniyor.

İhale tüm gün sürdü
Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda dün sabah saat 10.30'da başlayan ihaleye 5 firma grubu teklif verdi. Kapalı teklif zarflarının açılmasının ardından, yine kapalı zarf usulü artırmaya geçildi.

Pazarlık görüşmeleri 945 milyon euroyla başladı. İhaleden ilk çekilen, fiyatın 1 milyar 540 milyon eoraya ulaştığı 15'inci turda TAV- Esas Holding Ortaklığı oldu.

TAV'ın ardından, Mak-Yol ve Çukurova konsorsiyumlarının da çekilmesiyle birlikte 33'üncü turdan itibaren yarış iki şirket arasında geçti.

Yaklaşık 12 saat süren ihalede, 37 tur süren kapalı artırımın sonunda Limak Grubu, İçtaş İnşaat A.Ş.-Fraport Ag-Frankfurt Airport-Services Worldwide Ortak Girişim Grubu'nu geride bırakarak 1 milyar 931 milyon euro ile ihalenin galibi oldu.

Komisyon başkanının artırma önerisi üzerine de teklifini artıran Limak Grubu, teklifini 1 milyar 932 milyon euro'ya revize etti.

Grubun kullanım bedeli olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na ödeyeceği bu rakam yüzde 18 oranında KDV ve 250 milyon euroluk yatırım bedeli eklendiğinde 2 milyar 632 milyon euroya ulaşıyor.

"Kaynak savunma projelerinde kullanılacak"
Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesine gelen teklifin sevindirici olduğunu belirterek, savunma sanayi destekleme fonuna aktarılacak bu kaynağın savunma projelerinin finansmanına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de, ihaleyi kazanmaktan duyduğu büyük mutluluğu dile getirirken, "Hayatımda girdiğim en uzun ihale oldu. İstanbul'un böyle bir havalimanına ihtiyacı var. Biz Türkiye'de, ortağımız da Malezya'da havalimanları konusunda deneyimli şirketleriz" dedi.

"30 ayda 250 milyon euroluk yatırım yapılacak"
Türkortağı Limak İnşaat Yönetim Kurul Üyesi Ebru Özdemir, mevcut havaalanına yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli 125 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir dış hatlar terminali, üç katlı otopark ve ilave apron ekleneceğini, ayrıca 60 odalı bir havaalanı oteli, yeni güvenlik girişi ve vip bloğu yapılacağını, uçaklara otomatik yakıt dolumunu sağlayan hidrant sisteminin de yeniden inşaa edileceğini kaydetti.

Yapılacak toplam yatırımın yaklaşık 250 milyon euro düzeyinde olacağını vurgulayan Özdemir, Sabiha Gökçen Havaalanı yeni dış hatlar terminalinin maksimum 30 aylık bir yatırım dönemi içinde bitirileceğini ve hizmete açılacağını bildirdi.

Ebru Özdemir, mevcut apron, pist ve taksi yolunun bakım ve onarımlarının yapılacağını, yeni dış hatlar terminalinin tamamlanmasını takiben eski dış hatlar terminali iç hatlar terminaline, eski iç hatlar terminalinin ise genel havacılık terminaline dönüştürüleceğini ifade etti.

Ortaklardan Limak 4 milyar dolarlık iş yaptı
Özdemir, Limak'ın bugüne kadar liman, otoyol, santral, metro, havaalanı gibi çok çeşitli alanlarda 4 milyar doları bulan projelere imza attığını belirtti.

Grubun diğer bir üyesi olan ve 1978 yılında kurulan GMR, 5 milyar doları aşan piyasa değeri ile borsaya koteli ve Hindistan'da havalimanı, enerji, yol başta olmak üzere altyapı yatırımları yapıyor.

Grubun en genç üyesi 1999'da kurulan Malaysia Airports Holding Berhad'ın (MAHB) uğraş alanı ise havalimanları yönetim, işletme ve bakımı. MAHB, Malezya da beş uluslararası, 16 yerel, 18 kısa kalkış ve iniş pistine sahip havaalanlarından oluşan ve 42 milyon toplam yolcu kapasitesine sahip 39 havaalanını işletiyor.

Bunlardan Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı, 2005 - 2006 yıllarında 15-25 milyon yıllık yolcu kategorisinde dünyada en iyi havalimanı olarak seçildi.

"İhale bedeli üç yılı ödemesiz 20 yılda ödenecek"
Şirket ihale bedeli olan 1 milyar 932 milyon euro tutarı ödemeye üç yıl sonra başlayacak.

Grup bundan sonraki ilk dört yıl her yıl 76 milyon 514 bin 851'er euro, ikinci dört yıllık dönemde her yıl 95 milyon 643 bin 564'er euro, sonraki dört yılda her yıl için 114 milyon 772 bin 277 euro ve son dönemde de yıllık 133 milyon 900 bin 990 euro ödemede bulunacak.

Kimler teklif vermişti?
Katılımcıların 1 milyon euro geçici teminat gösterdiği ihaleye teklif verenler:
* Limak İnşaat AŞ. - GMR Infrastructure L.T.D - Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Grubu,
* İçtaş İnşaat A.Ş. - Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide Ortak Girişim Grubu,
* Çukurova Holding A.Ş. - Julius Meinly Investment - N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu,
* Mak-Yol İnşaat AŞ - ETİ Bakır A.Ş - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu,
* TAV Havalimanları Holding A.Ş - Esas Holding A.Ş Ortak Grişim Grubu

Firmalarda 'uluslararası bir terminal binası yapmış veya en az üç yıl asgari 5 milyon yolcu kapasiteli bir terminali işletme' şartı aranıyordu.
Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.