Haberler

Maltepe Pazarı’na Görkemli Açılış…

Tarih: 11 Temmuz 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eski Havagazı Fabrikası yerinde yeniden düzenlenen 470 esnafın yer aldığı Yeni Maltepe Pazarı’nın açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda önlerine Ankara’nın gelişmesi için bir takım hedefler koyduklarını ve bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:

“İlk belediye başkanı olduğumda yurtdışından konuklar geldiğinde komplekse kapılırdım. Nereyi gezdireyim, nereyi göstereyim ve onlardan üstün olduğumuz onlara nasıl ispatlayayım diye. İlk günlerde bunun sıkıntısını yaşadım. 13 seneden beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum. 13 sene sonra inanın doğudan, batıdan, güneyden yabancı misafirlerimiz geliyor. Bu misafirlerimizi rekreasyon alanlarımızı, sosyal projelerimizi gezdiriyorum. Onları gezdirdikten sonra soruyorum, bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki, sizdekiler mi iyi, bizdekiler mi iyi diye soruyorum? Soruma, ‘ sizinkiler daha iyi’ diyorlar.”

“Ankara’yı bir yerden aldık bir yere getirdik” diyen Başkan Gökçek, Önümüzdeki beş yıl içinde Ankara’yı ticaretin de başkenti yapacaklarını söyledi.

İş merkezlerinin sayısının her geçen gün çoğaldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Ulus Tarihi Kent projesini hayata geçireceğiz. Ankara’nın turizmin cazibe merkezlerinden biri olması çok sayıda turistin gelmesi için Disneyland ve Avrupa’da bulunmayan nitelikte bir hayvanat bahçesini yapacağız. Ankara’da oteller açacağız. Bunlar çoğaldıkça Ankara’ya gelen turist sayısı da çoğalacak” dedi.

Başkan Gökçek büyük işyerleri çoğaldıkça küçük esnafın yaşama şansı kalmadığına, bu durumunda aileleri büyük sıkıntıya soktuğuna dikkat çekerek şunları söyledi “Bu durumun düzelmesi için ivedi olarak bir dizi projeyi hayata geçiriyoruz. bunlardan biri de ANKAMALL karşısında sahibi olduğumuz yaklaşık 86 bin metrekarelik alana 2 bin 400 küçük esnafın yer alacağı büyük bir çarşı yapacağız. Burada 66 sokak bulunacak, her sokakta ayrı esnaf grupları olacak. Maltepe esnafımızın sıkıntıda kalmasın 2 yıl sıkıntı çekmesin diye burasını açtık” Çarşı bittiği zaman orada size öncelik tanınacak.”

Daha sonra Maltepe Esnafı Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Bahçeli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kendilerine gösterdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Konuşmaların ardından sahne alan pop müziğinin ünlü sesleri Kıraç ve Yonca Lodi açılışa gelen Başkentlilere muhteşem bir gece yaşattılar.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.