Haberler

Kurtköy, Sabiha Gökçen yolcusunun değil sanayi tesislerinin yolunu gözlüyor

Tarih: 11 Temmuz 2007 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
Emlaktaki seçim durgunluğundan son dönemde yıldızı parlayan Kurtköy de etkilendi. Önceki gün rekor fiyata ihale edilen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da bulunduğu bölgede fiyatlar 2 ayda yüzde 10 geriledi. Emlakçılara göre durgunluğun aşılmasında sanayi ve alışveriş tesislerine yönelik yatırımlar büyük rol oynacak.

Son dönemde yeni konut ve otel projeleri ile yıldızı parlayan Kurtköy emlak piyasası da seçimlerden nasibini aldı. Bölgede fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 ila 17 arasında gerilerken, uzun zamandır merakla beklenen ve 3.6 milyar dolarlık rekor fiyatla Limak-GMR Infastructure-Malezya Airport Bernad'ın kazandığı Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesi nin de durgunluğ a çare olmayacağı belirtiliyor. Turyap Uydukent'ten Ali Melikoğlu, iki ay önce 140 bin YTL'ye satılan yüzme havuzlu bir sitedeki sıfır daireyi dün 115 bin YTL'ye sattıklarını söyledi. Melikoğlu, "Sabiha Gökçen'le ilgili hareketlilik bölgeye yatırımların süreceğin konusunda yeni mesajlar veriyor ama şu an piyasalar seçim belirsizliğinin mağlubu" dedi. Reha Medin Kurtköy temsilciliğinden Erhan Ener de havalimanının geçmişte Formula 1 gibi başka yatırımların da bölgeye gelmesi için öncülük ettiğini belirterek, "Belki tek başına emlak değerlerini etkilemiyor ama ardından gelecek otel, alışveriş merkezi gibi yatırımlarla bölgenin potansiyelini sürdürmesine yardım edecek. Ama bu etkisini kısa vadede göstermeyecektir" dedi.

Evyap'ın 150 çalışanı can simidi oldu
Referans Emlak Endeksi'ne göre Kurtköy'ün bağlı bulunduğu Pendik'te mayıs ayında bin 264 YTL olan metrekare birim fiyatı haziran ayında bin 143 YTL'ye indi. Kiralık dairelerin metrekare birim fiyatı ise ortalama 5 YTL seviyesinde bulunuyor. Kurtköy'de en ucuz kiralık daireler 450 YTL, en ucuz satılık daireler ise 65 bin YTL seviyesinde seyrediyor. Bölgede proje geliştirmeye müsait büyük arsa kalmamakla birlikte, konut imarlı arsaların metrekare fiyatı 250 dolardan başlıyor. Ener'e göre bölgedeki piyasanın tekrar canlanmasında sanayi tesisleri büyük rol oynacak. Evyap'ın yeni sanayi tesislerinin yarattığı kısmi canlılığın bunun bir kanıtı olduğunu belirten Ener, "150 çalışanın kiralık daire tutması yaşadığımız durgunluğun içinde rahat bir nefes aldırdı" diye konuştu.

Erhan Ener, bölgede arsa sıkıntısının başgösterdiğini söyledi. Ener, "Bize gelip 50, 100 dönüm arsa arayanlar çok fazla ama bu büyüklükte arsa kalmadı. Şu an en fazla 40 dönüme kadar yer bulunabiliyor" dedi. Şu an bölgede en az 20 projenin inşaatının sürdüğünü anlatan Ener, Kurtköy'e organize sanayi bölgesi de (OSB) kurulacağını anlattı. Ener bölgenin tek eksikliğinin sosyal hayat olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle büyük alışveriş merkezlerinin açılması Sabiha Gökçen'den bile daha fazla etkili olacaktır" dedi.

Pilotlar kiralık talebini etkileyebilir
Turyap Kurtköy Uydukent ofisinden Ali Melikoğlu, yoğun konutlaşmanın olduğu bölgede arsa fiyatlarının h âl â pek çok noktaya göre ucuz olduğunu kaydetti. Melikoğlu, "Şerifali'de arazinin metrekaresi bin YTL, burada ise 250 YTL" dedi. Seçimlerden sonra piyasanın canlanabileceğine inanan Melikoğlu, ayrıca havaalimanında uçuş sayısının artması ile birlikte daha fazla pilot ve havaalanı görevlisinin kiralık daire talebinin olabileceğini söyledi.

2010'da Kurtköy'ün nüfusu 600 bini bulur
Kaçmaz Emlak'tan Veli Kaçmaz da sanayi tesislerinin gelmesi ile birlikte 2010 yılına kadar Kurtköy'ün nüfusunun 600 bini bulacağını söyledi. Veli Kaçmaz havalimanına yakın bir arazide inşaasına başlanan fuar merkezinin de bölgede ticari hayatı canlandırarak konut piyasasını hareketlendireceğini öne sürerek, "Kurtköy uluslararası havaalanı, marinası, üçüncü büyük fuar merkezi ve sanayi tesisleri ile en az Ataşehir kadar gözde olacak" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.