Haberler

İstanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi'ne Kavuşuyor

Tarih: 12 Temmuz 2007 Derleyen: Emine Merdim Yılmaz

Türkiye’de kültür, sanat ve eğitimin bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı projelerinden biri olan santralistanbul’un 8 Eylül 2007’de tüm birimleriyle faaliyete geçmesine yönelik çalışmalar hızla sürüyor. santralistanbul’da inşaat, restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemesi; sanat etkinlikleri ve kültür projeleriyle birlikte yürütülüyor. santralistanbul’daki Emre Arolat Architects tarafından tasarlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki Avrupa çağdaş sanat sahnesinin önde gelen kurumlarını bir araya getiren ön açılış sergileri bu yaklaşımın bir ürünü olarak 11 -26 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçileri ile buluşuyor. 

Sergi, 11 Temmuz 2007 Çarşamba günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aydın Uğur’un ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından açıldı. Açılış gecesi, ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekilerin ardından geceyi davetli herkesin sergiyi gezmesi ile son buldu.



Henüz inşaat faaliyetleri devam etmesine rağmen 11 Temmuz gecesine yetiştirilmek üzere açılan müze, geceye katılanlar tarafından büyük beğeni toplandı. İstanbul’un mimari tasarımı ve büyüklüğü ile bu kapsamda bir çağdaş sanatlar müzesine sahip olması herkesi şimdiden çok memnun etti. Serginin kapanmasının ardından inşaat faaliyetleri Eylül ayında yetiştirilmek üzere son sürat devam edecek.

santralistanbul Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’daki ilk elektrik santralı Silahtarağa’yı, santralistanbul adıyla uluslararası bir kültür, sanat ve eğitim platformuna dönüştürüyor. santralistanbul, Eylül 2007’de; çağdaş sanatın üretileceği ve sergileneceği alanlar, ulusal endüstri mirasının öyküsünün multimedya sunum teknikleri ile anlatılacağı enerji mekânları, kütüphane ve bilgi merkezleri, tüm dünyadan sanatçı, düşünür ve akademisyenleri ağırlayacak rezidans programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitim binaları ve rekreasyon alanları ile faaliyete geçecek.

Sergi Hakkında
11 Temmuz’da başlayan ön açılış sergilerinde ise, Avrupa’nın önde gelen sanat kurumları; Fransa’dan Centre Pompidou (Ulusal Sanat ve Kültür Merkezi), Almanya’dan ZKM (Sanat ve Medya Merkezi - Zentrum für Kunst und Medientechnologie) ve İspanya’dan MUSAC (Çağdaş Sanat Müzesi - Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León) deneyimlerini ve sanat birikimlerini santralistanbul’un sunduğu açık platformda bir araya getirdiler. Bu üç kurumun birbirini bütünleyen sergilerinin ortak paydasında, çağdaş sanatın kendini sürekli yenileyen biçimlerinden biri olan video ile hazırlanmış ve farklı dillerde sunulmuş işler yer alıyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.