Haberler

Santralİstanbul

Tarih: 12 Temmuz 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Ergun Babahan
Önceki gece Haliç'in kıyısındaki eski enerji santralında hummalı bir çalışma vardı. Bir yandan işçiler Haliç kıyısında yükselmeye başlayan yeni binaya son şeklini vermeye çalışırken, sanatçılar eserlerine son rötuşları yapıyor, gençler oradan oraya koşturuyordu.

Amaç dün gece ön açılışı yapılan Santralİstanbul'u zamanında tamamlayabilmekti. Oğuz Özerden sınır tanımayan yaratıcılığına son bir halka ekledi ve hem ülkemiz, hem İstanbul gerçekten gurur duyacağımız bir eser kazandı.
Oğuz'un yakın dostu Yiğit Ekmekçi bir yıldır evine bile uğramadı desem yeridir.

Milyonlarca dolar parayı bir tarafı bırakıyorum. Ancak 1.5 yıl önce harabeler arasında buluştuğumuz bu araziden yükselen modern yapı gerçekten insanı çok heyecanlandırıyor.

Burası dev bir kompleks. İçinde artık Enerji Müzesi'ne dönüşen Türkiye'nin ilk elektrik santralını, Bilgi Üniversitesi'nin kimi bölümlerini ve çağdaş sanatlar müzesini barındırıyor. Devlet müzelerini saymazsak Avrupa'nın önde gelen bir kompleksi doğuyor.

Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Çağdaş Sanatlar Müzesi gerçekten görülmeye değer. Santralİstanbul, Türkiye'nin hızla değişen çehresinin son örneği. Hayal gücü ve inancın hiçbir engel tanımayacağının da açık bir göstergesi bu eser.

Eylülden itibaren hem müze, hem eğitim merkezi, hem de konser gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak Santralİstanbul, Türkiye'ye daha farklı nitelikte turist gelmesini de sağlayacak bir kompleks. Amerika'da MoMA, İngiltere'de Tate Modern, Fransa'da George Pompidou, İspanya'daki Bilbao Guggenheim Müzesi'nden aşağı kalmayan, hatta onları aşan bir eser ortaya çıkmış. Gerek Başbakan Erdoğan, gerek Enerji Bakanı Hilmi Güler, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu komplekse her aşamada çok ciddi destek verdiler.

Burası İstanbullular ve İstanbul'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunacaktır. Sanırım yabanı basında İstanbul'la birlikte anılan bir komplekse kavuştuk. Futbol, rakı ve dansöz kadar kültürle de adımızı duyurmak önemli bir gelişme.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.