Haberler

"Bir şef ve çaycıyla yapılan konutla rekabet edemeyiz"

Tarih: 12 Temmuz 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Seçkin Ürey
Tekfen CEO'su Öner, "Taşeronları 30 kişilik ekiple denetliyoruz ama onlar bir şantiye şefi, ambar şefi, muhasebeci ve çaycı koyuyorlar. Bu şartlarda rekabet edemem" dedi.

Markalı konut işinde çok müteahhit olduğunu söyleyen Tekfen Holding CEO'su Erhan Öner, geçmişte Ataşehir, Batıkent ve Rusya'da konut yaptıklarını ama bugün sadece prestij işlerine baktıklarını bildirdi. Tekfen'in Katar'da kazandığı otoyol ihalesinin imza töreninin ardından soruları yanıtlayan Öner, markalı konut alanında rekabet edemeyeceklerini söyledi. Taksim'de inşa ettikleri Taxim Residence'ı örnek gösteren Öner, "Tamamını taşeronlara yaptırdık. Ama onları 30 kişilik ekip denetledi" dedi. Normalde başka bir müteahhitlik firmasının rekabetçi fiyattan satmak zorunda olduğunu belirten Öner, "O bir şantiye şefi, bir tane muhasebeci, bir tane ambar şefi ve bir tane çaycı koyar oraya. Biz 30 kişiyi kaliteyi, emniyeti sağlasın, ölçsün biçsin diye koyduk. Ekipmanım, takımım, kalite şartlarım daha pahalı. Ben bu koşullarla bir apartman yapacağım ve metrekaresi 2 bin dolara satacağım. O bin 500 dolara satacak. O zaman satma şansım yok. Rekabet edemeyiz" diye konuştu. Öner, sözlerine şöyle devam etti: "Bana göre bugün Türkiye'de çok fazla konut yapılıyor. Mortgage falan derken bu iş abartıldı. Ekonomi bunu seviyor, yabancı da pompalıyor. Bir furya var ve biz bunun içinde olmayacağız. Ataşehir'de filan proje yapmayacağız. Prestij işlerine bakacağız." İstanbul'da gökdelen inşası projelerinin olmadığını kaydeden Öner, "Yer kısıtlı. Son günlerde konuşulan arsa fiyatlarıyla bir projenin yapılıp rahatlıkla satılacağı kanaatinde değilim. Karayolları arsası ve Dubai Towers'ın arsa fiyatları bana çok yüksek geliyor. Biz daha muhafazakar bir firmayız, 'spekülatif gireyim, yapayım' gibi bir şey yapamayız" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.