Haberler

Gayrimenkule 3 yılda 8 milyar dolarlık yabancı sermaye girecek

Tarih: 12 Temmuz 2007 Kaynak: Referans Yazan: Pınar Sungur
Yabancıların Türkiye’de yaptıkları şirket satın almalarının henüz zirve noktasına ulaşmadığını belirten Merrill Lynch Türkiye Genel Müdürü Kubilay Cinemre, “Ülkemize olan yabancı ilgisi finans sekötörü ile başladı ancak doruk noktasına ulaşmadı. Gelecek dönemde yabancı yatırımcıların ilgisi gayrimenkul ile banka dışı finans kesimine yoğunlaşacak” diye konuştu. Leasing ve factoring şirketleri gibi finans işi yapan ancak banka olmayan şirketlere ve gayrimenkul sektörüne olan yabancı ilgisinin artacağı bilgisini veren Cinemre, 3 yıl içerisinde gayrimenkul sektörüne en az 8 milyar dolarlık bir para girişi olacağını söyledi.

Yerel marketler gözde olacak
Yabancıların Türk gayrimenkul söktörüne birkaç koldan geleceklerine dikkat çeken Cinemre, “Kentsel dönüşüm projelerinde yer alabilirler. Bunun yanı sıra Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurabilirler ya da faaliyette bulunanlara yatırım yaparlar” dedi. Bilanço şeffaflığı ve kurumsallaşmış olmalarından dolayı yabancı yatırımcıların halka açık şirkete daha çok ilgi gösterdiklerine dikkat çeken Cinemre, buna karşın yerel market zincirlerinde de yabancı satın alma ve birleşme haberleri duyulacağını söyledi. Son dönemlerde Türk para ve sermaye piyasalarında yaşanan gelişmelere de değinen Cinemre, siyasi seçimlere çok az bir süre kalmasına karşın yatırımcıların pozisyonlarını yeniden gözden geçirmeye başladıklarını söyledi.

Yabancı tek parti istiyor
İMKB’de işlem gören hisse senetlerinin bir süredir ucuz kaldığını belirten Cinemre, “22 Temmuz’da yapılacak siyasi seçimlerde çok marjinal bir sonuç çıkmadıkça sermaye piyasalarına olan para girişi devam edecek” diye konuştu. Yabancı yatırımcıların ikili ya da üçlü koalisyondan ziyade Türkiye’de tek parti iktidarı kurulmasına daha sıcak baktıklarını belirten Cinemre, bu sayede karar verme mekanizmasının ve mikro reformların hızının artacağını söyledi. Cinemre, seçimlerden sonra çok partili bir hükümet oluşmazsa Türkiye’de iç siyasi tansiyonun azalacağını ve politikanın ikinci plana düşeceğini ifade etti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.