Haberler

Büyükşehir’in toplu açılışları Kağıthane’de devam etti

Tarih: 12 Temmuz 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
63,5 milyon YTL’ye mal olan Kağıthane Merkez Parkı, Sadabad Göl Çevresi Mesire Alanı Düzenlemesi, Kağıthane İçmesuyu Arıtma Tesis Ek Üniteleri, Cirit ve Futbol Sahası ile Güreş Alanı Düzenlemesi yatırımları Başkan Kadir Topbaş tarafından açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına ilçe ilçe, belde belde hız kesmeden devam ediyor. Kağıthane İlçesi’ndeki yatırımların toplu açılış töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile AK Parti Milletvekili adayları ve vatandaşlar da yer aldı.

Açılışı yapılan Kağıthane Merkez Parkı, Sadabad Göl Çevresi Mesire Alanı Düzenlemesi, Kağıthane İçmesuyu Arıtma Tesis Ek Üniteleri, Cirit ve Futbol Sahası ile Güreş Alanı Düzenlemesi 63,5 milyon YTL’ye mal oldu.

Kağıthane demiryolu rehabilite edilerek turizme kazandırılacak
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cendere Vadisi Dönüşüm Projesi kapsamında eskiden Alibeyköy Santrali’ne Ağaçlı Bölgesi’nden kömür getirmek için kullanılan demiryolu sisteminin rehabilite edilerek turizm amaçlı kullanılacağını açıkladı. Amasya’da bulunan buharlı trenin kullanılacağı hat boyunca çeşitli noktalara küçük hayvanat bahçeleri yaparak safari tarzında bir seyahat yapılacağını belirten Başkan Kadir Topbaş, TCDD ve Kağıthane Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdikleri Kağıthane demiryolu projesinin bitmek üzere olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, “Bu sistemin izleri bazı orman alanlarında mevcut, ama raylar yok. Burası nostaljik bir tren olarak çalışacak. Köylerin yerleşik alanlarında inilerek o köyün kendi ürünlerini tanıtabileceği bir turizm hattı yapma niyetindeyiz. Bu hattın dizaynını TCDD’den talep ettik. Kağıthane’den itibaren Sünnet Köprüsü’nden geçerek Ağaçlı’ya kadar gidecek, piknik alanları içinden geçecek. Geçtiği yerlerde bazı noktalara konulacak teller içinde veya serbest alanda hayvan bahçeleriyle safari tarzında bir seyahat olmasını istiyoruz” diye konuştu.

1 milyar YTL’lik açılış maratonu sona erdi
27 Haziran-11 Temmuz arasında toplu açılışını yaptıkları 82 tesisin maliyetinin 1 milyar 30 milyon YTL olduğunu ve Kağıthane’deki açılışların bu maratonun son durağı olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, İstanbul'un en önemli sorunlarından olan ulaşım sorununu çözmek için raylı sistem, tünel yol gibi çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve bu kapsamda metronun Kağıthane’ye getirileceğinin müjdesini verdi.

Kağıthane’den başlayan tünel yol çalışmasının da hızla sürdüğüne dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 3 yılda toplam 15 milyar YTL yatırım yaptıklarının altını çizdi. Kadir Topbaş, İstanbul’un her noktasında güzel izler bıraktıklarını ve bu yerlerden biri olan Kağıthane’de halkın yüzünde bu izlerin mutluluğunu görmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti. Bazı televizyon kanallarından canlı yayınlanan törende, konuşmaların ardından kurdele kesilerek toplu açılış gerçekleştirildi. Başkan Topbaş daha sonra minik güreşçilerin ve ciritçilerin gösterilerini izledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.