Haberler

Susuzluk kaygısı arttı

Tarih: 13 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul halkından hiçbir şey gizlenmediğini belirterek İstanbul'un şu andaki su rezervinin yüzde 33.4 olduğunu, geçen yıl aynı tarihlerde barajların doluluk oranının ise yüzde 80'lerde bulunduğunu söyledi.

Topbaş, yağmur yağmasa bile İstanbul'da kasım ayına dek su sorunu olmadığını vurguladı.

Kesintiler Arttı
İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranlarının ürkütücü boyuta ulaşması, barajları bir şekilde gören, izleyen İstanbulluyu kaygılandırıyor. Kurak geçen yazla birlikte Alibeyköy Barajı'ndan sonra Pabuçdere Barajı da kurumuş, Istrancalar'daki su oranı da yüzde 0.9'a düşmüştü.

Yurttaşlar, önceki yıllarda görülmeyen su kesintilerinin "bakım çalışmaları" adıyla arttığını, bunun seçim sonrası su kesintilerinin artacağı kaygısı yarattığını belirttiler.

Topbaş, önceki gün Kâğıthane'de gazetecilerin kurak geçen yaz sezonu ve olası su kesintilerine yönelik sorularını yanıtladı.
Seçim Hesapları
Bir gazetecinin "Seçim sonrası kesinti yapılmayacağına yönelik garanti verebilir misiniz" sorusunu Kadir Topbaş, "Bu seçimi etkiler diye hiç düşünmedik, öyle bir hesap yapmadık" diye yanıtladı.

Topbaş, Melen Çayı'nın 20 Ekim'e dek İstanbul'a getirileceğini, bu kaynağın İstanbul'un su tüketiminin üçte biri kadar olduğunu, Ömerli Barajı'na aktarılacak suyun Avrupa Yakası'na taşınması için planlanan Boğaz geçişiyle ilgili dosyanın da önünde olduğunu söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.