Haberler

Alanya'daki yangın tekrar başladı

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: CNN Türk
Antalya'nın Alanya ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. 200 hektardan fazla bir alanda etkili olan yangında, 20'den fazla ev yandı, 3 köy boşaltıldı. Bodrum'da çıkan orman yangınında ise bir kişi ağır yaralandı. Yangın kontrol altına alındı.

Yangın, saat 22.00 sıralarında, Alanya'ya bağlı Demirtaş beldesi İspatlı köyü mevkiinde çıktı.

İspatlı, İshaklı ve Seki köylerinde dün akşam çıkan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın etkisiyle tekrar başladı.

Tamamen boşaltılan 3 köydeki yangına, Antalya'dan gelen 4 helikopterde müdahale etmeye başladı.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle, İshaklı ve Seki köylerine sıçrayan yangında, 20'den fazla ev yandı.

Tedbir amacıyla boşaltılan İspatlı, İshaklı köylerindeki yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başlandı.

Seki köyündeki yangın ise sürüyor. Köylüler, Demirtaş beldesindeki yatılı ilköğretim bölge okuluna yerleştirildi. Alevler, bölgedeki, tarım arazisine ve çok sayıda seraya da zarar verdi.

Yangına, Alanya, Gazipaşa, Serik orman işletme müdürlükleri ile çevre ilçe ve belde belediyelerine ait 60'tan fazla arazöz ile çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor.

Bodrum'da yangın: 1 yaralı
Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçeleri arasında dün çıkan orman yangını da kontrol altına alındı. Yangında bir kişi ağır yaralandı, bir tatil köyü ile bazı siteler boşaltıldı.

Milas'ın Meşelik, Bodrum'un Güvercinlik köyleri arasında, farklı noktalarda çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle birleşti.

Alevler, Güvercinlik köyünün bulunduğu sahile doğru ilerledi. Yangının tehdit ettiği Marverde tatil köyündeki 400 turist tahliye edildi.

Yangın nedeniyle bir balıkçı teknesi yandı, koydaki yatlar bölgeden ayrıldı. Günboyu yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, su tankı parçalanan bir helikopter düşme tehlikesi atlattı.

Hayvanlarını kurtarmaya çalışırken, ağır yaralanan Nefise Nurten Akoral adlı kadın Muğla'ya sevkedildi. Aralarında, orman işçilerinin bulunduğu çok sayıda kişi dumandan etkilendi.

Güçlükle kontrol altına alınan yangında, ilk tespitlere göre 100 hektarı Halep çamı olmak üzere, 150 hektar ormanlık alan yandı. Ayrıca 30 hektar da, tarım arazisi ve zeytinlik kül oldu. Soğutma çalışmaları sabaha kadar aralıksız sürdü.

Kuyucak mevkiindeki yangın, çok sayıda tatil sitesine alevler 50-100 metre kadar yaklaştığı esnada ekiplerin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındı.

Tatil sitelerinde yaşayan vatandaşlar, orman ekiplerinin yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemek için havadan ve karadan yoğun bir çaba sarf ettiğini söyledi.

Bodrum'da geçen hafta çıkan orman yangını 22 saatte kontrol altına alınmış, 300 hektar alan yanmıştı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.