Haberler

Küresel ısınmaya karşı inek maketli kampanya

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman
Son yıllarda sosyal sorumluluk projelerine daha fazla eğilen şirketler, özellikle küresel ısınma konusuna dikkat çekiyor.
'İnek Festivali' kapsamında sergilenen maketler, susuzluğa dikkat çekiyor.

Ülker Şirketler Topluluğu da ağustosta başlayacak İnek Festivali ile çevre duyarlılığı oluşturacak. Ülker Şirketler Topluluğu İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, sanatla toplumsal sorumluluğu aynı potada eriten bu etkinliğin, şirketlerinin kurumsal sosyal sorumluluk felsefesi ile birebir uyuştuğunu söyledi.

TEMA ile çevre ve doğal hayatı korumaya yönelik birçok proje yürüttüklerini belirten Yurdagül, köylerin kalkınmasına, insanlarda çevre bilincinin oluşmasına ve doğal hayatın devamlılığına destek verdiklerini ifade etti. Artık çevrenin siyasi otoritelerin sorunu olmaktan çıktığını aktaran Yurdagül'e göre bu sorun bireysel hale geldi. Ülker, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için 3 ay boyunca 'çevreci inekler'ini sergileyecek. Sayıları 10'u bulan maket inekler, festival sonrası açık artırma ile satılacak ve gelirleri TEMA'ya bağışlanacak. "Ot yoksa süt yok" gibi sloganlarla çevre duyarlılığı oluşturmayı amaçlayan çevreci inekler, Nişantaşı, Kanyon Alışveriş Merkezi, Akmerkez, Bebek ve Kemerburgaz'da sergilenecek. Şirketin çevreci inekleri ünlü reklam ajansı Leo Burnett tarafından tasarlandı. Maketlerin yapım aşamasında ise iki heykeltıraş, iki kostüm tasarımcısı ve bir floklama uzmanı olmak üzere beş kişilik bir ekip çalıştı. 12 günde tamamlanan inek maketleri için 10 kilo polyester, 8 metrekare elyaf, 5 kilo tiner, 10 kilo yağlı boya kullanıldı. Şirket, TEMA'nın yürüttüğü 'El Koyun' Kırsal Kalkınma Projeleri'ne de destek vermişti. Şirket bu proje için 500 bin YTL parasal destekte bulunmuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.