Haberler

Yıkılan Hacılar Camii'nin yerine Selçuklu tarzı cami yapılacak

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Dikmen'deki Mürsel Uluç Mahallesi'nde yıkılan Hacılar Camii'nin yerine Selçuklu mimarisi tarzında yeni bir cami yapmak üzere temelini attıklarını belirterek, ''Din-mezhep ayrımı yapmaksızın tüm ibadethanelere destek veriyoruz'' dedi.

Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, gecekondu dönüşüm bölgesi olan Mürsel Uluç Mahallesi'nde yıkılan Hacılar Camii'nin yerine yenisinin yapılacağını bildirdi. Eryılmaz, projesini mimar Kadir Oral'ın Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırladığı caminin, 600 metrekare kullanım alanı olacağını yaklaşık 1000 kişiye hizmet vereceğini ifade etti.

Kaderine terk edilmiş, ailelerin desteği ile ayakta durmaya çalışan okullar, kendileri için ne kadar önemliyse, yurttaşların katkılarıyla ayakta durmaya çalışan ibadethanelerin de ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Eryılmaz, şunları kaydetti:

''Üç yıl önce Bahçelievler Merkez Camii'nde ibadethane temizliği kampanyamızı başlattığımızda her kesimden teşekkür aldık, pek çok yerel yönetime örnek olduk. Benzeri çalışmalarımızı olanaklarımız elverdiğince ayrım gözetmeksizin sürdürme gayretinde olacağız.''

Eryılmaz, gecekondu bölgesinde hizmet veren Hacılar Camii'ni Selçuklu mimarisi tarzında yeniden yapmak amacıyla temelini attıklarını belirterek, ''Din-mezhep ayrımı yapmaksızın tüm ibadethanelere destek veriyoruz'' dedi.

İlçe sınırları içerisinde bulunan 159 cami, 4 kilise, 1 sinagog ve cemevinin temizliklerini üç yıldır periyodik olarak gerçekleştiren iki ekip kurduklarını belirten Eryılmaz, kampanyaları çerçevesinde ibadethaneleri yılda dörder kez baştan aşağı temizleyerek, insanların hijyen ortamlarda ibadet etmelerine yardımcı olduklarını bildirdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.