Haberler

Kervansaray Türk-Kırgız işbirliğiyle restore edildi

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Mürsel Seher
Hatay'ın Belen ilçesinde Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaptırılan ve günümüze dek ayakta kalmayı başaran tarihi kervansaray, Türkiye-Kırgızistan işbirliğiyle restore edilerek yeniden hizmete girdi.

İpekyolu üzerinde bulunan kervansarayda açılan sergi ve kervansarayın işletilmeye başlaması ile ilçede kültürel hareketlilik de artmaya başladı.

İşletmeye açılan kervansarayda geleceğin ressamlarını yetiştiren Kırgızistanlı ressam Aslan Kaşkarbaye, Türk kültürünü çok yakından tanıdığı için adeta elçilik görevi yapıyor. Kırgız ressam Kaşkarbaye, "Başta Hatay olmak üzere Türkiye'nin değişik illerinde sergi açtık. Belen bizim için ayrı bir önem taşıyor. Böylesi güzide mekanda bizlere çalışma imkanı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Türk halkını ve kültürünü çok yakından tanıyorum. Burada gelen insanlarla birebir görüşüyor ve Türk kültürünü anlatıyoruz. Özellikle Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetlerinden gelen dostlarımız bu tarihi mekanı çok beğeniyor." dedi.

Kervansarayın işletmeciliğini yürüten Ayşe Barutçu Keklikçi ise, kervansarayda halka kültür hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, Belen'den geçen yerli ve yabancı turistlerin serin havada dinlenme fırsatı bulduklarını söyledi.

Hatay'ın ve Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği önemli rölyef sanatçılarından Rıfat Üstandağ'ın da kervansaray içerisinde yaptıkları kabartmalar halkın beğenisine sunuluyor.

Belen Belediye Başkanı Mustafa Seydi Evren ise, Belen'in tarihi ve turizm yönünden önemli bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, "İlçemiz, gerek havası ve suyu, gerekse tarihi mekanları ile yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerimizin vazgeçemediği mekanlardan biri durumundadır. Bu bölgenin turizme kazandırılması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.