Haberler

Hastane değil, tıp sarayı

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mesude Erşan
Hastaneler kralı olarak bilinen Dr. Azmi Ofluoğlu, Çamlıca'daki 30 bin metrekarelik alana, 70 milyon dolarlık yatırımla kurduğu yeni hastanesinin kapılarını ilk kez Hürriyet'e açtı. İnşaatı 4.5 yıl süren hastane, zeminden tavana beyaz renklerle dekore edildi. Versace mobilyalar kullanıldı. Hasta odaları 40 ila 175 metrekare arasında değişiyor. Laboratuvarı akvaryum gibi, dışarıdan izlenebiliyor. Ofluoğlu "Türkiye'deki en iyi hastanelerin de üstünde bir tesis oldu" diyor.

Dr. Azmi Ofluoğlu'nun açılış hazırlıkları yaptığı hastanesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evinin de bulunduğu Çamlıca Emniyet Mahallesi'nde. Yeşillikler içinde, içi gibi dışı da bembeyaz bir yapı. Son yıllarda hastanelerin özellikle kaçındığı rengi tercih eden Ofluoğlu, hem yeni Çamlıca Alman, hem de diğer tüm hastanelerini beyaza çeviriyor.

Ofluoğlu, "Tıbbın simgesi beyaz. Tıp şeffaftır, açıktır. Kir de görünür. Tertemiz olsun diye beyazı seçtim. Bundan sonra da bütün hastanelerimizde beyazın dışında hiçbir renk olmayacak" diyor. Binanın kubbeli geniş lobisi klasik hastane girişlerinden farklı, opera salonlarını daha çok andırıyor. Tavanların süslemeleri elle yapılmış. Kafeteryası lobinin balkonunda. Yine lobiye inen merdivenler, şeffaf etrafı ayna gibi yansıtan bir malzemeden seçilmiş. Laboratuvarın etrafı cam. Lobide oturanlar laboratuvarı görebiliyor.

Geniş hasta odaları
Binanın iki kanadı da 4'er katlı. Her katın önünde bahçesi bulunuyor. Hasta odasının camından bahçe görüyor. Genişlikleri 40 metrekare ile 175 metrekare arasında değişen toplam 98 odası var. Hastanenin 211 yataklı olması planlanıyor. Ancak şimdilik 49'u yoğun bakım yatağı, toplam 150 yatak hazırlanıyor. Ofluoğlu, "Odaları daha küçük yapsaydık 600 yataklı olurdu. Oturduğum ev 140 metrekare ama 175 metrekareyi bulan hasta odaları var. Bu, tıp fakültesi için uygulama hastanesi olacak. Almanya'dan bir üniversite ile işbirliği yaparak, üniversite açıyoruz. Adı, Rönesans Üniversitesi. İngilizce ve Almanca olmak üzere çift dilde tedrisat yapacağız. Bunun için Vatan Sağlık Vakfı'nı kurduk" diyor. 175 metrekarelik, 8 suit odası var. Hasta odasının yanında, otel odası konforunu aratmayan refakatçi odası, refakatçi banyosu, çalışma ofisi bulunuyor. Hasta ve refakatçi banyosundaki duşa kabinde müzik, masaj gibi konforlar sağlanmış.

Her yerde Versace Mobilyalar
7 ameliyathanesi var.

Tam teşekküllü hastaneye yaklaşık 1 milyon dolarlık PET-CT dahil, her türlü görüntüleme sistemi satın alındı.

Tüm branşlarda en detaylı hizmet verilmesi planlanıyor.

Hastanenin karakteristik özelliklerinden biri, grubun sayıları 80'i bulan sağlık kurumunda kullanılan Versace markalı mobilyalar. Lobideki koltuklardan, masalara, odalardaki hasta başlarından banyodaki aynalara kadar tıbbi cihazlar dışındaki her türlü mobilya ve obje Versace. Ofluoğlu, tıp teknoloji üreticileri kadar Versace'nin de en büyük müşterilerinden olduğunu söylüyor.

Hastane demeye dilim varmıyor
"Burası hastaneye benzemiyor" dediğimizde Dr. Ofluoğlu, "Hasta ne kadar hasta psikolojisinden çıkarsa o kadar çabuk iyileşiyor. Ben hastalarımız kendilerini evlerinde, yazlıklarında, otelde hissetsinler istedim. Hatta adına 'Hastane' demeye dilim varmıyor. Hastane yerine ne isim verebileceğimizi bir yıldır düşünüyorum.

Ayrıca hastaneye sağlamların da geldiğini unutmamak lazım. Örneğin hasta refakatçilerini memnun etmek çok önemli" diyor. Ofluoğlu, Çamlıca ve başka illerdeki 7 hastanenin açılışını 7 Temmuz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edileceği bir törenle yapmayı planlıyordu. Ancak erken seçim kararı planları bozdu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.