Haberler

Görükle beldesi, yeni park ve bahçelerle cazibe alanı oluyor

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
Yapımına yeni başladıkları üç yeni parkın dışında mevcut parkları da yenileme yoluna gittiklerini söyleyen Bursa'nın Görükle Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Biltekin, "Modern kentleşmenin bütün gereklerini Görükle'de yerine getirmek hedefiyle hizmetlerimize devam ediyoruz." dedi.

Bursa'nın Görükle Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Biltekin, Sakarya ve Zafer Mahallesi'nde 3 yeni sosyal yaşam parkı oluşturduklarını, ayrıca Hüseyin Çağıl, Berrin Korkut ve 80. Yıl parklarında da yenileme yaptıklarını anlattı.

Bursa'nın gözde yerleşim merkezlerinden Görükle, park ve bahçelerle süsleniyor. Yapımına başlanan 3 yeni parkın dışında, mevcut parklarda da yenileme çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Biltekin, Görükle halkının kullanımı için Sakarya ve Zafer Mahallesi'nde 3 yeni sosyal yaşam parkı oluşturduklarını, ayrıca Hüseyin Çağıl, Berrin Korkut ve 80. Yıl parklarında da yenileme ve düzenleme çalışmaları yaptıklarını belirtti. Sakarya Mahallesi'nde inşa ettikleri bin 600 metrekare alana kurulan ve içinde 200 metre tartan pist, yürüyüş yolu, 7 adet fitness aleti bulunan Sağlıklı Yaşam Parkı'nın vatandaşların büyük ilgisini çektiğini belirten Biltekin, parkın otomatik sulama ve aydınlatma sistemlerinin tamamlandığını, peyzaj çalışmalarının ise eylül ayında bitirileceğini kaydetti. Yine Sakarya Mahallesi'nde yapımı devam eden ve yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda kurulan Sosyal Aktivite Parkı ile birlikte inşa edilen 400 kişi kapasiteli amfi tiyatro ile bölgeyi sosyal ve kültürel açıdan aktivite merkezi haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Biltekin, 520 metrekare yürüyüş ve dinlenme alanları ile 550 metrekarelik otopark alanı bulunduğunu da açıkladı. Ayrıca 4 bin 500 metrekare alanda yapımına başladıkları Zafer Mahallesi Sağlıklı Yaşam Parkı'nı 3 fonksiyonlu olarak inşa ettiklerini anlatan Başkan Biltekin, şu bilgiyi verdi: "Birinci kısımda 130 metre uzunluğunda tartan pist ve yürüyüş parkuru ve 6 adet fitness aleti ile sağlıklı yaşam parkuru, ikinci kısımda 675 metrekare alanda tenis kortu, seyir terası ve 255 metrekarelik alanda çocuk oyun grubunun bulunduğu spor parkuru, üçüncü kısımda ise yeşil alan ve piknik alanlarının bulunduğu dinlenme alanı oluşturuyoruz." Biltekin, Hüseyin Çağıl, Berrin Korkut ve 80. Yıl parklarında da yenileme ve düzenlemeye gittiklerini kaydetti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.