Haberler

Allianoi heyetinden suç duyurusu

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Evrensel
İzmir’in Bergama ilçesinde yapımı tamamlanan, ancak su tutma havzası içinde Allianoi Antik Kenti’nin yer alması nedeniyle durumu tartışmalı olan Yortanlı Barajı’nda gerçekleştirilen eylem, antik kentin kazı heyetinin tepkisine yol açtı.

Baraj kapağının Bergama Ziraat Odası Başkanı Bedri Çakmaklıoğulları ile Bölcek, Göçbeyli, Ayazkent, Yenikent ve Zeytinodağ belde belediye başkanının da hazır bulunduğu çiftçi eylemiyle 10 Temmuz’da kapatılmasının ardından, Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı’nca başlatılan soruşturma çalışmalarına, Allianoi Antik Kenti heyetince yapılan suç duyurusu girişimi de eklendi.

Allianoi Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yaraş, gazetecilere yaptığı açıklamada, barajın kapağını yasal olmayan şekilde kapatanlar hakkında Bergama Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Elindeki tarihi eserine sahip çıkmayan, kalkıp bir daha Zeus Sunağını istemeye kalkmasın” dedi. Bergama Ziraat Odası Başkanı Bedri Çakmaklıoğulları’nın, tarihi eserlerin bulunduğu yerin Allianoi değil, Paşa Kaplıcası olduğu iddiasını da yanıtlayan Yarış, bu konuda Alman bilim adamı Prof. Dr. Helmut Miller’in “Allianoi Kimliği” başlıklı makalesinin bulunduğunu, tarihi eserlerin bulunduğu yerin burası olduğunu kaydetti.

Barajın su tutması için kapak yerleştirmişlerdi
Yortanlı Barajı’nın su tutmasını isteyen 200 kadar çiftçi, 10 Temmuz’da bölgede yaptıkları eylemde, 45 VAN 4389 plakalı kamyonetle getirilen büyük demir kapağı, jandarmanın uyarısına rağmen baraja yerleştirmişti. Eyleme, Bergama Ziraat Odası Başkanı Bedri Çakmaklıoğulları ile Bölcek, Göçbeyli, Ayazkent, Zeytindağ ve Yenikent belde belediye başkanları da destek vermiş, daha sonra jandarma tarafından bu kişilerin ifadesine başvurulmuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.