Haberler

Merkezi İş Alanları Projesi (MİA) hayata geçiyor…

Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Ulus ta Merkezi İş Alanları ( MİA) projesini hayata geçiriyor.

MİA Projesini tanıtmak amacıyla, MİA İskitler Proje Korordinatlığı binasında, Büyükşehir Belediyesi TOBAŞ Genel Müdür Ferhat Etürk ve ATO Başkan Vekili Ali Gökşin ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Ankara’nın Ulus semtinde küçük oto sanayi, oto tamirci ve yedek parça satıcılarının bulunduğu alanının Büyükşehir belediyesi tarafından MİA Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edildiğini belirterek, 2 milyon 300 bin metrekarelik bir alanı kapsayan projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bu alanın sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin hatta Ortadoğu’nun toptan satış merkezi olacağını söyledi.

MİA projesinin 12 yıllık bir süreci kapsayan çalışmanın sonucu olduğunu belirten Ertürk, projenin uygulanmasının gecikmesindeki sebenin tamamen şahıslara ait olan bölgede mülkiyet dokusunun parçalı olması, miraslardan dolayı mülkiyetin dağılması, büyük ada ve parsellerden oluşması ile arsa sahiplerinin biraya gelememesinden kaynaklandığını söyledi.

MİA Projesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ATO’nun 9 farklı meslek kooperatifinin kurduğu bir üst birlik komitesi ve TOBAŞ’ın ortaklığında yürütüleceğini ifade eden Ertürk şunları söyledi: “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim çevresinde düzenlenecek bu bölge uzun yıllar Ankara’nın küçük sanayi alanı olarak hizmet vermiş olmasına rağmen zaman içinde şehrin gelişmesine paralel olarak bu alan sağlıksız, niteliksiz ve kullanılamaz bir hal almıştır. Büyükşehir belediyesi bu durumu göz önünde bulundurarak burayı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmiş ve buradaki esnafı da mağdur etmeyecek çözümler sunmuştur. Bu kapsamda öncelikli olarak burada ki esnafın şaşmaz, ostim ve ivedik sanayi bölgelerine taşınmalarını sağlanarak daha sağlıklı modern bir alanda çalışmalarına imkan sağlanmıştır”

“Kuzey Ankara Projesi'nin bir benzerini yapacağız”
MİA projesinde, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde yapılan çalışmaların benzeri çalışma yapacaklarını kaydeden TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, projenin uygulanacağı alanda belediyenin ve hazinenin arsası bulunmadığını tamamen şahıs arsasından oluştuğunu bu nedenle en küçük arsa sahibinden en büyük arsa sahibine varıncaya kadar herkesle tam bir uzlaşı içinde hiç kimseyi mağdur etmeden sözleşmeler imzalayacaklarını kaydetti.

“MİA Projesi ticaretin üssü olacak”
MİA projesinin tamamlanmasının ardından bu bölgenin Türkiye’nin toptan satış üssü, ticaret merkezi olacak diyen Ertürk şunları söyledi:

“Burada imalat olmayacak, parakende satış yapılmayacak çok modern showroomlar yer alacak. Ulus ve Kızılay gibi alanlarda sıkışmış esnafın tamamını buraya getireceğiz. Burada amacımız Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en önemli ve büyük toptan satış merkezini oluşturmak. Hak sahiplerinin dışında diğer esnafa da burada kiralama yoluyla yer verilecek”

SPK’ya bağlı bir ekspertiz şirketi tarafından arsa değerlerinin belirlendiğini ifade eden Ertürk konuşmasını şöyle sürdürdü:
1 Ağustos itibaren , arsa ofis alımı tarafından arsalarını almaya başlayacağız. Vatandaşlarımızla arsa miktarına bağlı kalarak, kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapacağız. Burada 10 metrekarenin altında çok küçük arsası olan vatandaşlarımız var bunlarla ise Armada, Gimat modeli yerlerini kiraya vermelerini amaçlıyoruz. Ayrıca burada yeni yapılan binalar var. Bu binalarında genel görüntüyü bozmayacak şekilde dış yüzeyleri giydirilerek yıkmayacağız”

Alan ve mülkiyet çalışmalarının, 6 aylık bir süre içinde bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ferhat Ertürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje kapsamında, inşaat malzemeleri satıcıları, boya ve yangın malzemeleri satıcıları,elektrik ve elektronik malzemeleri satıcıları, hediyelik eşya satıcıları, tıbbi araç ve gereç satıcıları, avizeciler, mutfak araç ve gereç satıcıları, sigortacılar, ilaç depoları,yaklaşık 40.000 m² alanda yapı merkezi, ayakkabı ve çanta satıcıları, kırtasiyeciler, manifaturacılar, tekstilciler, bilgisayarcı esnafından oluşacak. Projeyi inşaat başladıktan sonra 36 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz”

Ali Gökşin “Buradaki esnaf ilk aşamada 35 ile mal satacak”
ATO’nun bu proje için 9 farklı meslek kooperatifini bir araya getirerek bir üst birlik oluşturduklarını belirten Üst Birlik Başkanı Ali Gökşin ise şunları söyledi: “Projenin tamamlanmasıyla birlikte hiçbir esnaf ve hak sahibi mağdur olmayacak. MİA ile Başkente çok yakın olan toplam 35 ilin toptan satış ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Burası ticaretin merkezi olacak.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.