Haberler

Mimarlık Eğitiminin Haritası "Arkitera Kampüste" ile Çıkıyor

Tarih: 16 Temmuz 2007


Arkitera Mimarlık Merkezi, Türkiye ve KKTC’de mimarlık eğitimi veren tüm üniversitelere “Arkitera Kampüste” projesi ile ulaşacak.

Türkiye’de ve KKTC’de kaç üniversitede mimarlık eğitimi veriliyor biliyor musunuz? Arkitera Mimarlık Merkezi, bir ilki gerçekleştirerek "Arkitera Kampüste" etkinliği ile mimarlık alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi veren üniversiteler hakkında bilgi toplayacak, okulları ziyaret edecek, belgeleyecek ve aktaracak.

Türkiye’deki mimarlık kültürünün gelişmesi amacıyla birçok yayın ve etkinlik gerçekleştiren Arkitera Mimarlık Merkezi, mimarlık okulları, öğrencileri, mezunları ve akademisyenleri ile çeşitli platformlarda sürdürdüğü bilgi paylaşımını 29 Ekim - 10 Kasım 2007 tarihleri arasında "Arkitera Kampüste" buluşması ile destekleyerek Türkiye ve KKTC’de mimarlık bölümü bulunan 37 üniversitede birer sunum yapacak.

"Arkitera Kampüste" etkinliği ile, mimarlık eğitiminin ilk yıllarından başlayarak öğrencileri, parçası oldukları mimarlık kültürü iletişim platformu Arkitera ile tanıştırmak, sorularını cevaplamak ve görüşlerini dinlemek hedefleniyor. İlk kez tüm mimarlık bölümlerine ulaşılacak bu buluşma, başta mimarlık bölümlerinin ilk sınıf öğrencileri olmak üzere tüm öğrenci ve akademisyenlere açık olacak.

30 Ekim 2007’de İstanbul’daki üniversiteler ile başlayacak sunumlar, aynı hafta içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 4, Diyarbakır, Trabzon ve Edirne’de birer üniversiteyle devam edecek. Sonraki hafta içinde ise Adana’dan Eskişehir’e, İzmir’den Yozgat’a uzanarak 10 Kasım 2007’ye kadar eksiksiz olarak tüm mimarlık okulları ziyaret edilmiş olacak.

"Arkitera Kampüste" etkinliğini gün gün takip etmek ve programa ulaşabilmek için www.arkiterakampuste.com adresini kullanabilirsiniz.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.