Haberler

Seyrantepe ihalesine rekor ilgi

Tarih: 18 Temmuz 2007 Kaynak: NTVMSNBC
Seyrantepe spor kompleksi ihalesi Perşembe günü yapılacak. İhale için yabancıların da yer aldığı 28 firma şartname aldı.

Ali Sami Yen stadyumu yerine Seyrantepede kurulacak yeni spor kompleksinin ihalesi, 19 Temmuz’da, Ankara’da Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) yapılacak. İhale için, şimdiye kadar aralarında yabancıların da bulunduğu 28 firma şartname aldı. Şartname alan firmaların 14’ünde yabancı ortak bulunduğu belirtiliyor.

Stadyumun kullanım şartları ve Ali Sami Yen’in tapu devrine ilişkin çıkan sorunlar nedeniyle bir süre geciken Seyrantepe Projesi’nde uygulama aşamasına geçiliyor. Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek ihale kapsamında, Ali Sami Yen’in bulunduğu 34 bin 640,43 metrekare alanda “Kentsel Sosyal Altyapı Alanları” için en uygun teklifi veren firma, Seyrantepe’de spor kompleksini yapacak.

52 Bin Kişilik Stad
Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak. Spor kompleksi, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Şartlı teklifin kabul edilmeyeceği ihalede, hasılat paylaşımına konu projeyi oluşturan mali unsurların yanı sıra, spor kompleksine ait avan proje, mahal listeleri ve maliyet verileri, firma ciro bilgileri, referansları dikkate alınarak TOKİ tarafından uygun görülenler, ikinci oturuma davet edilecek.

Açık İhale Olacak
İhale, Kamu İhale Kanunu kapsamında değil, TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği uyarınca, “açık ihale” usulüne göre yapılacak. Yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak ihale, “uluslararası” nitelikte sayılmıyor.

Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için 720 gün süre verilecek. Bu sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu alan yüklenici firmaya teslim edilecek.

49 Yıl Galatasaray Kullanacak
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla, Nisan ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile bir protokol imzalamıştı. Protokol uyarınca, Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray’a verilmişti. Seyrantepe’de Hazine’ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ’ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadı’nın yerine ise rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.