Haberler

Bayraklı'ya "Yürüyen Merdivenli ve Asansörlü" Üst Geçit Müjdesi

Tarih: 18 Temmuz 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Raylı Sistem Projesi’nin Bayraklı ayağını denetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, semt muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu, yürüyen merdivenli ve asansörlü yeni yaya geçidi ile taşıt üst geçit çalışmalarının yılbaşında biteceği müjdesini verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi çerçevesinde Bayraklı’da yürütülen yaya ve taşıt üst geçit çalışmalarını yerinde inceledi. Bayraklı Mahallesi Muhtarı Neşe Ös, Tepekule Mahallesi Muhtarı Mesut Tokbaş, Adalet Mahallesi Muhtarı Nebahat Duran ve Fuat Edip Baskı Mahallesi Muhtarı Necdet Süvarioğulları ile bir araya gelerek semtin sorunlarını dinleyen Başkan Kocaoğlu, daha sonra Bayraklı Sevgi Yolu’na çıkarak vatandaşlarla sohbet etti.

Bayraklı’nın Anadolu Caddesi ile kopan bağını yeniden kuracak Karayolu Üst Geçidi ile yayalar için yapılacak yeni üst geçit çalışmalarının yılbaşında tamamlanacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, semt halkından biraz daha sabırlı olmalarını istedi. İzmir’in en önemli toplu ulaşım projesi olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin bitimiyle birlikte, pek çok merkez gibi Bayraklı’nın da ciddi biçimde canlanacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Mevcut yaya geçidinin olduğu yere kuracağımız üst geçit hem yürüyen merdivenli hem de asansörlü olacak. Ayrıca özürlüler için asansör de bulunacak. Bayraklı’ya çağdaş bir geçit kazandıracağız” dedi.

Çok hızlı bir şekilde yürüyen çalışmalar çerçevesinde, üst bilet hollü istasyon köprüsünün de yapılacağını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bayraklı Karayolu Üst Geçidi sayesinde, mevcut Fuat Edip Baksı Mahallesi’ndeki karayolu hemzemin geçidi yukarı alarak Anadolu Caddesi ile olan kesişmesini ortadan kaldıracak ve trafik rahatlatacağız. Bayraklı İstasyonu’nda bilet holü üstte olacak ve istasyon aynı zamanda yaya geçidi olarak kullanılabilecek. Tüm bunları yılbaşında tamamlayacağız. Onun için zamanla yarışıyoruz. Bayraklı halkı biraz daha sabırlı olursa, sonunda rahata ulaşacak” diye konuştu.

Kentin önemli projelerini öncelik sırasına göre başlattıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir’de yaşayanlar şantiyede doğup şantiyede ölür. Büyükşehir’de yaşamanın kuralı budur. Vatandaşlarımızdan, ulaşımı rahatlatacak bu alt yapı çalışmaları sırasında biraz daha sabır ve anlayış bekliyoruz. Sonunda herkes rahat edecek.”

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.