Haberler

Japonlar Japon mimari ürünü İkebana'yı ziyarete geldi

Tarih: 18 Temmuz 2007 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
Güneri İnşaat’ın Japon kültüründen esintiler taşıyan konut projesi İkebana Evleri, İstanbul’a gelen Japon turistlerin gezi programına girdi. Temmuz ayında Türkiye’ye gelen Japon turistler minimalist çizgiler taşıyan konutlara ve Japon bahçesi olarak düzenlenen yeşil alanlara büyük ilgi gösterdi. Bu geziyle ilk kez Türkiye’ye gelen yabancı turistler, doğal ve tarihi mekânların dışına çıkıp, konut projesini gezmiş oldular.

Güneri İnşaat, Japonca "çiçek düzenleme sanatı" anlamına gelen İkebana Evleri’ni Japon kültürüne uygun inşa ediyor. Japon Mimar Tatsuya Yamamoto ve Türk Mimar Gökhan Aktan Altuğ’un birlikte projelendirdiği evler 44 bin metrekarelik inşaat alanı üzerine kurulu. Japon esintilerinin en fazla hissedildiği bölümler ise yeşil alan olarak ayrılan 14 bin metrekarelik bölüm. Japon bahçesi olarak düzenlenen bu bölümde büyük süs havuzları ve zen bahçesi de yer alıyor. Mimar ve emlakçılardan oluşan Japon turistler, İkebana Evleri Projesi’ni çok beğendiklerini belirterek “Turistik amaçla gezdiğimiz ülkelerde konut projelerini gezip, değerlendiriyoruz. Daha önce Dubai’de konut projelerini gezmiştik. Türkiye’de sadece İkebana’yı gezdik. Şehrin merkezinde böyle bir proje görmekten çok mutlu olduk. Eğer siyasi istikrar da sağlanırsa, Türkiye’de konut sahibi olmak çok avantajlı” diye konuştu. Dairelerin teslim tarihi Haziran 2008.

Bloklar 5 kattan oluşuyor
Kentli insanların özlem duyduğu doğayı şehrin merkezinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Tuba Elmas, insan-doğa-mekân uyumu içinde tasarladıkları İkebana Evleri’nin son dönemde ağırlıklı olarak yapılan çok katlı projelerden farklı olarak, beş katlı ve sekiz bloktan oluşmasının da İstanbul’da yaşayanlar için önemine işaret etti. Bahçelievler’de 44 bin metrekare inşaat alanı üzerinde kurulan İkebana Evleri, 63 metrekareden 285 metrekareye kadar değişen farklı daire seçenekleri sunuyor. Toplam 8 blokta bulunan 300 dairenin tümünde, ebeveyn odaları için banyo oluşturulurken bahçe katı daireleri için özel bahçeler tasarlandı. Projenin yeraltında projelendirilmiş 2 katlı otoparkı sayesinde araç trafiğinden arındırılan orta bahçe, tümüyle site sakinlerinin kullanımına sunuluyor. Mevsimine göre açılıp kapatılabilen yarı olimpik yüzme havuzu, saunalar, çok amaçlı odalar, fitness salonu, oyun merkezi, çocuk oyun odası, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı kafelerden oluşan sosyal tesisler ve site çevresindeki koşu ve paten parkurlarıyla İkebana'da, site sakinlerinin güncel gereksinimlerini karşılamak amacıyla oluşturulan on iki dükkân ve bir hipermarket de yer alıyor. İkebana Evleri projesinde 24 aydan başlayıp 120 aya kadar uzanan vadelerde ödeme planları sunuluyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.