Haberler

Yozgat'ta 86 milyon YTL'lik termal şehir inşa edilecek

Tarih: 19 Temmuz 2007 Kaynak: Sabah


710 apart daire, beş yıldızlı bir termal otel, 2 adet butik otel ve günübirlik termal tesislerin bulunacağı Club Gökkuşağı Termal'in maliyeti 86 milyon YTL. Proje, Türkiye'nin en büyük termal tesisi olacak.

Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı termal şehri Yozgat'ta inşa ediliyor. Yatırımı Malatyalı işadamı Seyit Doğan tarafından yapılan ve şehrin Boğazlıyan ilçesinde gerçekleştirilen proje 86 milyon YTL'ye mal olacak.

Alışveriş merkezi ve aqua park
Club Gökkuşağı Termal City isimli proje 203 bin metrekarelik bir arazide inşa edilecek. Proje kapsamında 710 apart daire, beş yıldızlı termal otel, 2 adet butik otel, hastane, günübirlik termal tesisler bulunacak. Club Gökkuşağı Termal City, sosyal alanları açısından da pek çok farklı alternatifi bir arada sunacak. Projede bir alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonu, hayvanat bahçesi ve aqua parka da yer verilecek. Ayrıca, termal kentin ikinci etabında kurulacak olan Engelliler Köyü de geniş olanakları ile dünyanın her tarafından gelecek konukları misafir etmeye hazır şekilde inşa edilecek. Türkiye'de 8.5 milyon ve dünyada 600 milyon engelli insan olduğu düşünülerek projenin Türkiye'ye sağlayacağı sosyal yarar dışında ülke tanıtımına da katkıda bulunması bekleniyor.

Cavlak termal suyu
Projenin gerçekleştirildiği bölgede çıkan ve 47 derece sıcaklığa sahip Cavlak termal suyu romatizma, deri ve cilt, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolu, sindirim sistemi, sinir sistemi, kireçlenme ve metabolizma bozuklukları gibi hastalıklara şifa olabiliyor.

Konaklama alternatifi olacak
Club Gökkuşağı Termal City projesi, Cavlak termal suyundan faydalanmak isteyen ve şimdiye kadar konaklama yeri sıkıntısı nedeniyle çadırda geceleyen hastalar için alternatif olarak hayata geçiriliyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.