Haberler

Güneşe yaklaşan tasarımcı

Tarih: 20 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Melda Narmanlı Çimen

Ödüllü bir tasarımcı olan Mark Gabbertas çalışmalarını Londra’da sürdürüyor.

15 yıl önce reklamcılık kariyerinden ayrılarak mobilya tasarımcılığı konusunda eğitim aldı ve bu doğrultuda ilerlemeye başladı. Son yıllarda çeşitli uluslararası markalar için ürün tasarımları yapan Gabbertas, bir süreden beri ise bu alandaki deneyimini İngilizlerin ünlü bahçe mobilyası markası Gloster için kullanıyor. 2007 koleksiyonu uçun hazırladığı Eclipse isimli dinlenme koltuğu, pek çok tasarım tutkununun favorisi oldu bile.

alışmalarında kalıcı bir estetik anlayışını yansıtan Mark Gabbertas, Design Nation and Hidden Art üyesi. Tasarımları 100% Design Londra, Köln Mobilya Fuarı, Orgatec, ICFF ve Milano gibi pek çok saygın etkinliğin yanı sıra İngiltere, Japonya, Almanya ve ABD gibi ülkelerde de sergilenmiş. Pek çok yarışmada jüri üyesi olarak yer almış, tasarım ödülleri almış ve çeşitli konferanslara konuşmacı olarak katılmış.

Gabbertas, geçici trendlerden uzak durmayı hedefleyen bir tasarım anlayışına sahip. Tasarımın, daha iyi bir şeyler yapabilme hünerine dayanan bir değere sahip olması gerektiğine inanıyor. Üretim teknikleri konusunda da bilgi sahibi olan Gabbertas, tasarımlarında bu alandaki sınırları da zorlayan bir yaklaşım içinde. Tasarımın ticari olarak da başarı kazanması gerektiğinin altını çizerek, "eğer harika bir tasarım satmıyorsa, o zaman belki de o kadar harika değildir" diyor. Gabbertas’ın Gloster firması için gerçekleştirdiği Eclipse projesi, aslında onun bu yaklaşımını doğrulayan en iyi örneklerden biri.

Dış mekan konforunu yeniden şekillendirmeyi amaçlayan Eclipse, havuzda, denizde veya terasta güneşten aldığınız keyfi maksimuma ulaştırmak üzere tasarlanmış. Londra’da Harrods mağazasının vitrininde bir ay süresince sergilenen ilk dış mekan dekorasyon ürünü. Özel tasarımı sayesinde Eclipse’e oturmak, uzanmak, güneş banyosu yapmak ve hatta uyumak için isteğe göre şekil verilebiliyor. Dinlenme koltuğu, puf ve işlevsel aksesuarlardan oluşan tasarım, tek başına veya ünite olarak kullanılabiliyor. Relaxer ünitesi, kanepe olarak kullanılabilecek büyüklüğüyle inanılmaz bir rahatlık sunarken, ayakucuna alınan özel Footstool’u ile güneşlenmek için iki kişilik bir şezlonga dönüşüyor. İki tane Relaxer ünitesini yan yana koymak da mümkün. Sail adını taşıyan ve çok özel tasarıma sahip bir diğer ünitesiyle de gölgede oturmanın keyfi yaşanabiliyor.

Gloster dış mekan mobilyalarını yakından görmek için www.ica.com.tr web adresini ziyaret edebilir veya 0 (216) 471 31 31 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

40 yıldır pazar lideri
İngiltere merkezli Gloster firması, bahçe mobilyaları ve aksesuarları konusunda 40 yıldır Avrupa’da pazar lideri. Temel felsefesi her beğeniyi karşılayabilecek nitelik ve çeşitlilikte, tasarım ve kalite olarak üst düzey mobilyalar üretmek olan firma, klasik tasarımlar kadar günümüz akımlarını yansıtan modern tasarımlara da yer veriyor. Teknik olarak da üstün özelliklere sahip: Alüminyumdan sentetik örgüye, tik ağacından paslanmaz çeliğe kadar tüm ürünlerinde 1. sınıf malzeme kullanıyor; hepsini yüksek kalite kontrol seviyesine sahip yoğun bir seçim aşamasından geçiriyor. 1450 kişilik bir üretim kadrosuna sahip olan firma, "daha ucuzunu bulabilirsiniz ama daha kalitelisini bulamazsınız" sloganıyla bahçe meraklılarına sesleniyor.

Akrobat’ı uzatır mısın

Stil
En stil sahibi tasarım markalarından Alessi, sıradışı, renkli ve eğlenceli ürünleriyle genç evlerini ve mutfakları şenlendiriyor. Örneğin bu mor, yeşil, sarı ve turuncu renklerindeki "Lilliput" tuzluk- biberlikler, mıknatıslarla akrobat görünümünde tutturuluyor, aynı yerde kaybolmadan da durabiliyor. Bilstore mağazalarında görebilirsiniz.

İndirim "Habitat"ı

Takip
Habitat’ın 2007 Yaz Koleksiyonu, yüzde 50’ye varan indirimlerle evine aşık olanlarla buluşuyor. İç mekanlar, bahçe, balkon ve teraslar için tasarlanan tik ve meşe mobilyalar, canlı renklerde şemsiyeler, yaz günlerinin en büyük keyfi hamaklar, şık yemek takımları, mumluk ve fenerleri uygun fiyatlarla evinize taşımak için Addresistanbul’un yolunu tutmalısınız.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.