Haberler

Denizli sivil havaalanına aralıkta kavuşuyor

Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman
Denizli'de inşaatı devam Çardak Havaalanı, aralık ayında hizmete girecek. Yüzde 74'ü tamamlanan havaalanının faaliyete geçmesiyle birlikte Denizli'de turizmin ve sanayinin hareketlenmesi bekleniyor.

Çardak Havaalanı şehir merkezine 63, Çardak ilçesine 5 kilometre mesafede bulunuyor. Askeri sahada yapılan havaalanından iç ve dış hat seferleri düzenlenmesi planlanıyor. Daha önce sivil uçuşların askeri havaalanından sağlandığı Denizli'de sıkıntılar yaşanmıştı. Sadece İstanbul-Denizli bağlantılı iç hat seferlerinin yapılabildiği Çardak'taki askeri havaalanının apron, terminal binası ve uçuş sayısı yetersizliği, sanayi ve turizm şehri Denizli'de büyük problem oluşturuyor. Denizli Valisi Hasan Canpolat, inşaatı devam eden Çardak Havaalanı'nda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. ERS İnşaat yetkilisi Yavuz Bahadır, hedeflerinin havaalanını aralık ayında teslim etmek olduğunu fakat inşaatın daha önce de bitebileceğini kaydetti. Havaalanına 5 uçağın yanaşabileceği bir aprona sahip olacağını kaydeden Bahadır, son teknoloji uçuş sitemleriyle donatılacağını söyledi. Yol ve su meselesinin de halledildiğini belirten Bahadır, sivil havaalanının uluslararası bir konuma geldiğini söyledi. Denizli'nin kısa bir süre sonra sivil havaalanına kavuşacağını belirten Vali Canpolat da turizmin ve sanayinin canlanacağını kaydetti. Sivil havaalanı açılmasıyla yurtiçi ve yurtdışı seferlerin başlayacağı bilgisini veren Canpolat, mülkiyetinin Savunma Bakanlığı'nda olduğunu, yakın bir zamanda bir protokol imzalayarak mülkiyetin Ulaştırma Bakanlığı'na devredileceğini belirtti. 481 bin metre kare alanı kaplayan havaalanının, 50 milyon YTL'ye malolduğu bilgisini veren Canpolat, bölgenin en iyi havaalanı olduğunu kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.