Haberler

Cumalıkızık'ı canlandırma çalışmaları sürüyor

Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
700 yıllık geçmişi ile yakın tarihe ışık tutan tarihî Cumalıkızık köyü, Yıldırım Belediyesi öncülüğünde restorasyondan geçirilecek.

Özgen Keskin başkanlığında yapılan toplantının ardından heyet, tarihî Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta temas ve incelemelerde bulundu.

"3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık" sloganı altında başlatılan proje ile köyde koruma, yaşatma ve canlandırma yapılacak. Yıldırım Belediyesi, Bursa İl Özel İdaresi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi işbirliği ile geçtiğimiz günlerde imzalanan "Cumalıkızık'ı koruma ve yaşatma amaçlı protokol" kapsamında oluşturulan çalışma grubu bir araya geldi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin başkanlığında yapılan toplantıya, Bursa İl Özel İdaresi yetkilileri, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Bursa Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası başkanları ve temsilciler katıldı. Toplantının ardından Cumalıkızık'a geçen ekip, nelerin nasıl yapılacağının belirlenmesi için incelemelerde bulundu. Cumalıkızık için yeni bir vizyon çizmek ve bunun yöntemi ve koordinasyonu ile ilgili çalışmalar yapmak için bir araya gelen heyet, yapıların ve insanların ihtiyaçlarını yerinde analiz ederek fiziksel dönüşüm için neler yapılabileceği konusunda fikirler elde etti. Tüm fikirler ve veriler, çalışma son aşamaya geldiğinde bir sempozyum ile konsept proje haline getirilecek. Bu doğrultuda restorasyon çalışmalarına kısa sürede başlanılması hedefleniyor. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, tarihi kültürel çalışmaların aralıksız sürdüğünü, bu doğrultuda kent dinamiklerini harekete geçirerek beyin fırtınası oluşturduklarını kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.