Haberler

Eski Mersin evleri restore ediliyor

Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman
Eski Mersin evleri restore edilerek yeniden kullanılır hale getiriliyor. Akdeniz Belediyesi tarafından kamulaştırılan Camişerif Mahallesi'ndeki 3 adet eski Mersin evinin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Mersin'in tarihi mirası olan eski Mersin evlerinden 250 civarında yapının tescillenmesini sağladıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Mersin'de ticaretin gelişmesi ve aldığı göçlerle şehrin kültürel yapısının bir simgesi de olan eski Mersin evlerinin düzensiz ve çarpık yapılaşmanın sonucunda günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Tarihi Mersin evlerinin yaşatılması ve kazandırılması için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Yücesoy, "Belediye olarak öncelikle şehir merkezinde bulunan bu eski yapıların bir envanterini çıkartarak işe başladık, daha sonra bu yapıların tescilini yaptırdık. Tescili yapılan evlerden Camişerif Mahallesi'nde bulunan 3 tarihi Mersin evini belediye olarak kamulaştırdık. Röleve ve restitüsyon çalışmalarını da yaptırdığımız ve onaylattığımız 3 adet Tarihi Mersin Evinin restorasyon çalışmaları için Kültür Bakanlığı Adana Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'nden keşif maliyeti çıkartılması için bir ekip talep ettik. Ekibin yapacağı inceleme sonucunda çıkacak olan maliyet sonrasında Camişerif Mahallesi'nde bulunan 3 tarihi Mersin evinin restorasyon çalışmalarına başlanacak. Mersin Valiliği'nin de destek verdiği proje ile yok olmama mücadelesi veren bu 3 yapıyı Mersin'e kazandırmış olacağız." dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.