Haberler

New New York: Fast Forward Sergisi İnternet Sayfasından da İzlenebiliyor

Tarih: 23 Temmuz 2007 Yazan: Elçin Ertuğrul
New York’ta yakın zamanda tamamlanmış, hala inşaat halinde veya proje aşamasındaki tek binadan uzun süreli veya aşamalı şehir planlama calışmalarına kadar ceşitli ölçekteki yaklaşık 600 projenin içeriğini oluşturduğu sergi “New New York: Fast Forward” yakın bir zamana kadar Urban Center, NY’da görülebilmekteydi. Sergi, New York’ta faaliyet gösteren mimarlarla video söyleşilerinin gösterildiği duvara monte edilmiş ekranlardan ve Manhattan adası şeklinde, üzerinde haritanın olduğu dev bir masadan ve de kentsel dönüşüm projelerinin (High Line, Bronx River Greenway, ve Brooklyn’de düşük gelirliler icin konut projesi “Spring Creek Housing”) olduğu üç özel alanın haritalarının monte edildiği üç ayrı parca masadan oluşuyordu. Karışık bir ağı andıran kırmızı iplerin bir uçları projelerin harita üzerindeki yerlerine işaret ederken diğer uçları masaların çevresindeki projelerin künyelerini taşıyan çelik dikmelere bağlanmıştı. Künyelerde projelerin son bitmiş halini gösteren imgeler veya fotoğraflar ile, projenin sahibi, proje mimari, proje boyutu ve maliyeti, bitmiş ise tamamlanma tarihi ya da proje halinde ise öngörülen bitim tarihi gibi bilgiler verilmişti.

Sergi, New York’un hala değişim dinamizmini görselleştirmesi ve “Büyük Resmi” göstermesi acısından cok etkileyiciydi. Sergiyi görebilme şansı olmayanlar icin “New New York: Fast Forward” http://archleague.org/exhibitions/NNY5/ adresinden internet sayfasından serginin kurulumunu stop-motion tekniği ile gösteren kısa süreli bir film ile Michael Sorkin, Robert A.M. Stern, Deborah Berke, Richard Meier gibi isimlerin bulunduğu otuz ayrı New York’lu mimara mimarlık planlama, şehircilik ve fiziksel çevre acısından New York şehri ve gelişimi hakkında görüşlerinin sorulduğu video söyleşilerine ve sergi hakkında daha geniş bilgiye ulaşmak mümkün. Maalesef projeler internet sayfasında yer almıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.