Haberler

Acteeum Group Dev Projesinin Temelini Eylül'de Atacak

Tarih: 24 Temmuz 2007 Kaynak: Samsun Büyükşehir Belediyesi


Acteeum Group'un Samsun'un Canik beldesinde gerçekleştireceği yaklaşık 150 milyon euro tutarındaki "Samsun Alışveriş Merkezi, Otel ve Konferans Salonu" projesinin temeli Eylül ayında atılacak.

İstanbul Göztepe, Kahramanmaraş ve Samsun'da alışveriş merkezleri inşa edeceği öğrenilen ABD Jersey merkezli ve İstanbul, Kiev ve Amsterdam'da ofisleri bulunan Acteeum Group, Samsun'un Canik beldesindeki 34 bin metrekarelik alanı, geçtiğimiz Mart ayında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihalede 33 milyon dolar + KDV vererek almıştı. Eski otogar, kısa bir süre sonra yeni yerine taşınacak meyve ve sebze hali ile Canik Belediyesi hizmet binasının da bulunduğu alanda hayata geçireceği projede 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi, sinema, bin 500 araçlık otopark ve konferans salonuna yer veren Acteeum Group, yatırımı 2009 yılında tamamlayacak.

Meinl European Land Limited ile Türkiye, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan'da emlak imarı amacıyla işbirliği anlaşması bulunan Acteeum Group'un yetkilileri, hayata geçirecekleri projenin Samsun'u en iyi şekilde temsil edeceğini ve son derece çağdaş bir yatırım olacağını belirtti.

Genel müdürlüğünü Henrik Stig Moeller ve Arne Bongenaar'ın yaptığı Acteeum Group'un İstanbul Ofisi'ndeki proje müdürlüğünü Hamdi Gürsoy yürütüyor. Şirketin faaliyet amacı Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda profesyonel yatırımcılar için gayrimenkul projeleri gerçekleştirmek. Grup, bu amaçla bölgedeki lider imar kuruluşlarıyla daha önce çalışmış olan deneyimli kişilerden oluşan bir ekip kurdu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.