Haberler

Mogan’a hayat öpücüğü için 40 milyon dolar gerekiyor

Tarih: 25 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Ayşe Türkmez
Gölbaşı’ndaki Mogan Gölü’nde temizleme çalışmaları konusunda 40 milyon dolarlık projenin, kredi bulunamadığı gerekçesiyle rafta bekletildiği öğrenildi. Belediye Başkanı Haşlak, suların giderek çekildiğini belirtirken, her gün balık ölümlerinin devam ettiğini söyledi. Göl-Der Başkanı Ömercan ise, Mogan’dan tankerlerle su çekilip, çim sulandığı iddiasının yaygın olduğunu söyledi.

Gölbaşı’na hayat veren Mogan Gölü’nde temizleme çalışmaları konusunda üretilen 40 milyon dolarlık projenin, kredi bulunamadığı gereksiyle rafta bekletildiği öğrenildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, gazetecilerin soruları üzerine, Mogan Gölü temizleme çalışmaları konusunda bir Alman firması tarafından hazırlanan projenin hazır olduğunu doğruladı. Başkan Haşlak, "Özel Çevre Koruma Kurulu ile görüşüyorum. 40 milyon dolarlık bir proje var. Bu projeye kredi bulunmaya çalışılıyor. Bu projeyi kredisiz kendi imkanlarımızla ortak proje olarak uygulayabilirmiyiz diye de düşünüyoruz" dedi.

Balık ölümleri devam ediyor
Haşlak, Mogan Gölü’nde suların her geçen gün çekildiğini belirterek, göl su seviyesinin çok düştüğünü ve balık ölümlerinin devam ettiğini söyledi. Başkan Haşlak, "Balık ölümleri halen devam ediyor. Hergün belediye görevlilerine çuvallarla toplatıyoruz. Yoksa çevreye kötü bir koku yayıyor. Göle acil taze su gereklidir" dedi.

Moganpark çimleri nasıl sulanıyor?
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, Göl suyunun son iki ay içerisinde aniden düştüğünü belirterek, "Bu göl suyu nasıl oluyor da iki ayda bir metre düşüyor? Moganpark çimlerinin nasıl sulanıyor?" diye sordu.

Mogan Gölü’nde suların sürekli çekildiğini ve balık ölümlerinin devam ettiğini belirten İsa Ömercan, "Birçok duyumlar aldık ve bunları bildirdik. Tankerle su çekenlerin olduğunu söyledik. Su çekilmesi aşırı sıcaklıkların nemlenmeyi fazla artırdığını, kamışların ve otların beslendiğini söyledik. Ancak son aldığımız duyum karşısında bizler de şaşkına döndük. Bu iddia ciddi bir şekilde araştırılmalıdır" dedi.

Sorumluluk Büyükşehir'de
Ömercan şöyle devam etti: "Moganpark çimlerinin mogan göl suyundan çekilerek sulandığı duyumunu aldık. Binlerce metrekare çim alanının gölden su çekilerek sulandığı ihbarını aldık. Sabaha karşı 3-4 sıralarında sürekli çimlerin sulandığı konuşuluyor. Moganpark içerisinde bulunan saat kulesinin altındaki bölgeye konulan borular ve motor ile su çekildiği öne sürülüyor. Ancak bu konuya açıklık getirilmesi açısından da Moganpark çimlerinin nasıl sulandığını Merak ediyoruz. Gölde sular çekiliyor, otlar fazlaşıyor, balık ölümleri meydana geliyor. Bu konunun araştırılmasını istiyorum. Ancak, Mganpark’a sadece Büyükşehir Belediyesi görevlileri karışıyor. Sorumluluk onlardadır."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.