Haberler

Haydarpaşa Numune’de bir garip tadilat

Tarih: 26 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mesude Erşan
Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde başhekimliğinin de bulunduğu tarihi binadaki kafeteryanın açılmasını Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özertürk istedi. Prof. Özertürk, hastanenin dördüncü kafeteryası için Sağlık İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Talebi değerlendiren müdürlük, hastaneler panosuna işletmecilerin başvurması için ilanını astı.

7 günün sonunda sadece Maltepe adresli "Vural Otomotiv Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi" kafeterya işletmeye aday oldu. Sağlık İl Müdürlüğü, konuyu Milli Emlak Müdürlüğü’ne taşıdı. Şirketle, hastanenin 10 metrekarelik bir odasını kullanmaları için anlaşma yapıldı. Ancak kafeterya 10 metrekareye sığmadı. Karşısındaki laboratuvar çalışanlarının dinlenme odası olan 45 metrekarelik alanı da kullanmaya başladı. Tarihi binada Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alınmadan tadilat yapıldı. Klinik ve acil servis koridorlarında kafeteryanın seyyar satış araçları dolaşmaya, fiş kesmeden satış yapmaya başladı. Bu arada kliniklerin mutfaklarında elektrik veya tüp gazla çay ve kahve pişirilmesi yasaklandı. Başhekim Prof. Özertürk, 18 Haziran’da klinik şeflerine gönderdiği talimatta, doktorlar ve personelin günün belli saatlerinde çay ocağından yararlanmalarını istedi. Yazıda, "Tüm personelin aşağıda belirtilen saatlerde çay, kahve ve meşrubat ihtiyaçlarını açılan bu çay ocağından karşılaması..." ifadesi yer aldı. Hastane çalışanları, "Tuvaletler dahil tüm prizler çay, kahve pişirilmesin diye söküldü" dediler.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.