Haberler

UNESCO İstanbul surlarını yenibaştan restore edecek

Tarih: 26 Temmuz 2007 Kaynak: Yeni Şafak
UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan İstanbul'un, daha önce 'yanlış yapıldığı' gerekçesiyle restorasyonu durdurulan surları yenibaştan onarılacak

Restorasyonu 2 yıl önce doğru yapılmadığı gerekçesiyle durdurulan İstanbul'un tarihi surları, UNESCO'nun da desteğiyle yeniden onarılacak.

Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye'nin Kapadokya, Pamukkale ve Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu 9 yeriyle Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer aldığını söyledi. Taşbaşı, İstanbul'un da Sultanahmet Meydanı, Fener Balat, Süleymaniye Zeyrek ve surları, yani tarihi yarımadası ile UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde olduğuna atıf yaparak, 2004 yılında mirasına yeterince sahip çıkmadığı için İstanbul'un bir alt bölüm olan tehlikeli alana düşürüleceği yolunda uyarı alındığını kaydetti. “Surlar, UNESCO işbirliğiyle temizlenip restore edilecek” diyen Taşbaşı, bu kapsamda “Surları kendi başınıza yapmayın. Gerekirse biz size destek verelim. Size uzmanlar gönderelim. Çok da acele etmeyin. Geçmişte acele ettiniz yanlış restorasyonlar yaptınız. Şimdi onları temizleyemiyorsunuz. Aceleye getirmeden belli bir plan yapalım ve bu plan içinde surları uzun vadede yavaş yavaş restore edelim. Bunun için gerekirse yabancı kaynaklardan, fonlardan size kredi bulalım” denildiğini bildirdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.