Haberler

Belediye Personeline Gayrimenkul Değerleme Kursu

Tarih: 26 Temmuz 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Belediye personeline ‘Gayrimenkul Değerleme Sertifikalı Temel Eğitim Programı Eğitimi’ verildi.

Kursta eğitim gören Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nda çalışan 10 personel ile Şehircilik ve İmar Dairesi Başkanlığı’nda çalışan 23 personele katılım belgelerini Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu verdi. Saltoğlu ayrıca, kursu veren öğretim üyelerine de plaketlerini vererek, teşekkür etti.

İlgili daire başkanlıklarının bağlı bulunduğu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ve kursta eğitim gören katılımcılar, Saltoğlu’nu Başkanlık Binası’nda ziyaret ederek, kursa ilişkin bilgi verdiler.

Eğitim süresince katılımcı mühendislere gayrimenkul değerleme teknikleri, temel finans matematiği, mesleki mevzua, inşaat muhasebesi ve gayrimenkul vergi mevzuatı eğitim konularında toplam 160 saat eğitim verildiğini kaydeden Aluç, “Belediyemizce yürütülmekte olan Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan taşınmaz varlıkların daha bilimsel değerlendirilmelerinin yapılması, gayrimenkul değerlendirilmesinde uluslararası standartların uygulanması, günümüzde Avrupa Birliği uyum yasalarına uygunluk açısından, güncelliği ön plana çıkmış olan bu gibi değerlemelerin, daha az hata ile yapılabilir hale getirilmesi için çok faydalı olan bu eğitim programı başarıyla tamamlanmış olup, kursiyerlere katılım sertifikaları verildi” dedi.

Kursta verilen eğitim konularını inceleyen ve değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu, “Öncelikle kursa katılan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kurs Türkiye’de de bir ilk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bizden kursa ilişkin bilgi aldı. Vatandaşlar böyle kursları ancak kendi imkanlarıyla alabiliyorlar. Bizim personelimiz ise daha sağlıklı çalışmalar için bu kursa Belediye imkanlarıyla katıldılar” dedi.

Konuşmaların ardından kursu veren öğretim üyelerine plaketlerini veren Saltoğlu, katılımcılara katılım sertifikalarını dağıtarak, toplu fotoğraf çektirdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.