Haberler

Prosedüre göre ağaç katliamı

Tarih: 27 Temmuz 2007 Kaynak: Birgün
Antalya'da çevreciler, ormanlık alanda tramvay istasyonu yapımı için ağaç kesimini engellemek amacıyla protesto gösterisi yaptılar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepe-zaltı Mahallesi'nde ormanlık alanda yapılacak tramvay istasyonu için ağaç kesimini durdurmak isteyen Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ile TEMA Antalya İl Temsilcisi Nurten Baykara, bölgede kütük taşıyan kamyonların önünde durarak, kamyonların gidişini engellemeye çalıştılar. Uzun süre kamyonun önünde ve güneşin altında bekleyen Hediye Gündüz, görevlilerin kestiği ağaçları görünce, kamyonun önünden ağaç kesilen bölgeye koştu. Gündüz, görevlilerin ağaçları kesmelerini engellemeye çalıştı. Hediye Gündüz ve Nurten Baykara, daha sonra olay yerine çağrılan polis ekipleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar tarafından ağaçların kesildiği bölgeden uzaklaştırıldı.

Ağaçlar Yok Ediliyor
Çevreci Nurten Baykara, "Küresel ısınmanın önlenmesinde ağaçların önemi çok büyük. Ağaç dikmemiz gerekirken hazır ağaçları kesiyoruz. Biz küresel ısınmanın önüne geçmek için uğraş verirken, Antalya'nın kamuoyunun bu duyarsızlığını anlamıyorum" dedi.

Hediye Gündüz ise yetkililerin halktan korktukları için kesime önceki gece başladıklarını savunarak, "Tepkiden korktukları için gece yarısı kesime başlanıldı. Geri kalan ağaçları kurtarmak için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

500 Ağaç Kesildi
Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesince, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen raylı sistem depolama alanında bulunan ağaçların, 23 - 24 Temmuz günleri Orman Bölge Müdürlüğünün yetkili elemanları gözetiminde, her türlü hukuki prosedüre uygun şekilde kesildiği bildirildi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.