Haberler

İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin Hizmet Kalitesi Yolculuğu Sürüyor: Yolcu Memnuniyeti % 5 arttı

Tarih: 27 Temmuz 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından işletmeciliği yapılan Raylı Sistemler'de yolcu memnuniyeti bir önceki yıla göre % 5’lik artışla 2007 yılında %79 düzeyine çıktı.

İstanbul Ulaşım A.Ş. 2007 yılı bahar dönemi yolcu memnuniyeti araştırması sonuçlandı. Taksim–4.Levent Metro, Aksaray-Havalimanı Metro, Zeytinburnu-Kabataş Tramvay, Bağcılar-Zeytinburnu Tramvay ve Taksim-Kabataş Füniküler hatlarında toplam 2966 yolcu ile yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilen anket çalışması sonuçlarına göre yolcuların İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin sunduğu hizmetlerden genel memnuniyet düzeyleri % 79 olarak belirlendi.

2006 yılında bahar döneminde gerçekleştirdikleri araştırmada yolcu memnuniyetinin % 74 olduğunu belirten İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Pektaş, 5 puanlık artışla önemli bir düzeye ulaştıklarını söyledi. İstasyonlardaki güvenlik, trenlerin içerisindeki güvenlik, Aksaray-Havalimanı Metro Hattı araç içi havalandırmaları ve tren bekleme süreleri ile ilgili hizmet kalitesi kriterlerindeki artışın dikkat çektiğini belirten Pektaş, son bir yılda güvenlik ve trenlerin klimalandırılması alanında gerçekleştirdikleri projelerin yolcular tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Genel Müdür Pektaş “Önemli olan yakalanan bu memnuniyet düzeyinin korunmasıdır” diyerek sözlerine devam etti.

İstanbul Ulaşım A.Ş. geçtiğimiz yıl görevli güvenlik personeli sayısını arttırarak güvenlik personellerini özel eğitime almıştı. İstasyonlarda aynı zamanda K-9 güvenlik köpeklerini de kullanmaya başlayan İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin araç içlerine CCTV Güvenlik Kamera Kontrol Sistemi kurma çalışmaları ise devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Aksaray-Havalimanı Metro Hattı’nda hizmet veren 74 araçtan klima sistemi bulunmayan 53 aracın klimalandırma çalışmasının tamamlandığının altını çizen İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Pektaş, Taksim-4.Levent Metro Hattı’nda hizmet veren araçların klimalandırma çalışmasının ise hızla sürdüğünü belirtti.

Avrupa Birliği’nin EN 13816 Toplu Taşımacılıkta Hizmet Kalitesi standardında belirtilen hizmet kalitesi kriterleri ve araştırma metodolojisi esas alınarak yapılan İstanbul Ulaşım A.Ş. yolcu memnuniyeti araştırmaları, yolcu profilleri, yolculuk karakteristikleri, sunulan hizmetlerden duyulan memnuniyet düzeyleri, yolcuların beklentileri ve yolcuların iyileştirilmesini istedikleri hizmetlerden oluşuyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.