Haberler

Belediye sattığı parkın peşinde!

Tarih: 2 Ağustos 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Mehmet Demirkaya
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir yanlışlık sonucu sattığı Cihangir'deki küçük parkı şimdi kamulaştırarak geri almaya çalışıyor. Parkı geri almakta zorlanan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu yerin planlarını değiştirdi. Plan değişikliği, Koruma Kurulu uygun görürse, Cihangirliler parklarına yeniden kavuşacak.

Belediyeye kaynak yaratmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Cihangir Sıraselviler Caddesi ile Bakraç Sokağın köşesinde bulunan yaklaşık 200 metrekarelik arazi 25 Temmuz 2006 tarihinde satıldı.

Topbaş satışın iptalini istedi
594 bin YTL muhammen bedel üzerinden çıkılan ihale sonucunda, üzerinde büyük bir ağacın da bulunduğu park olarak kullanılan yeri, bitişikteki otopark işletmecisi 620 bin YTL ödeyerek aldı.

Cihangirliler satıştan, parkın üzerindeki ağaç ve banklar sökülünce haberdar oldu. Cihangir'in son derece kıt olan yeşil alanlarından birini daha kaybetmek istemeyen çevre halkı, durumu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iletti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, söz konusu yerin planlarda ticari alan gözükmesi ve satılacak yerin iyi incelenmemesi nedeniyle bir yanlışlık sonucu satıldığını kaydetti. Yanardağ şunları söyledi: "Cihangir'e son derece önem veren Başkan Topbaş ilgili müdürleri yanına çağırarak satışın iptal edilip edilemeyeceğini sordu. Müdürler de edilebileceğini söyledi. Ancak, parkı satın alan kişiler yeri geri vermeye yanaşmadı, araziyi başkalarına sattıklarını söyledi. Bunun üzerine Belediye Meclisi'ne bir önerge verilerek arazinin fonksiyonu ticari alandan çocuk bahçesi alanına çevrildi. Karar geçen ay Meclis'ten çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderildi."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.