Haberler

Bursa, kentsel dönüşüm ile örnek şehir olacak

Tarih: 2 Ağustos 2007 Kaynak: Zaman
AK Parti Grup Başkan vekili Faruk Çelik, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Bursa'nın merkez Osmangazi ilçe belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi" ile ilgili olarak, "Bursa'nın kalbi olan Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerinden başlayarak, Bursa'yı örnek bir şehre dönüştürme çabası içine girdik." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği bölgede incelemelerde bulunan Çelik, Doğanbey ve Kiremitçi mahallelerinde yürütülen projenin Bursa'nın geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Projenin gerçekleştirilmesi konusunda önemli mesafeler alındığını belirten Çelik, şöyle konuştu: "(Bursa'yı, yıkarak güzelleştireceğiz) dedik ve bugün kentsel dönüşüm için bu yıkımları görmekten büyük memnuniyet duydum. Bursa'yı çok kötü ve hor bir şekilde kullandık. Güzelim kentimizi ne hale getirdiğimizi herkes görüyor. Şimdi yeniden Bursa'nın kalbi olan Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerinden başlayarak Bursa'yı örnek bir şehre dönüştürme çabası içine girdik."

Çelik, proje kapsamında yıkımların yüzde 30'unun tamamlandığını ifade ederek, inşaat çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağını bildirdi. Projenin, diğer mahallelere de örnek olacağını anlatan Faruk Çelik, "Projeyi bu yüzyılın ve bu dönemin en büyük projesi olarak değerlendiriyorum. Önümüzdeki günlerde TOKİ Başkan vekili Erdoğan Bayraktar ile yine buraya gelip son gelişmeleri yerinde görüp, inşaatların bir an önce başlaması için çalışmalar yapacağız." diye konuştu. Osmangazi Belediyesi, projenin başladığı 13 Şubat'tan bu yana yaklaşık 4 bin hissedarla bin 584 sözleşme imzaladı. Bu doğrultuda bölgedeki arsa ve binaların yüzde 93'ü kamunun eline geçti. Yıkımlar sürerken henüz sözleşme imzalamamış vatandaşlarla da görüşmeler devam edecek. Anlaşma sağlanacak vatandaşlarla sözleşme imzalanacak, anlaşılamayan konut ve arsalarla ilgili kamulaştırma işlemleri başlatılacak. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı Yaklaşık Maliyetleri Tebliği'nde belirtilen en üst seviyedeki standartlara göre yapılacak konutlar, 75, 122 ve 150 metrekare olmak üzere 3 tip olacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.