Haberler

G.Saray'a Büyük Şok

Tarih: 2 Ağustos 2007 Kaynak: Türkiye
“Kısa sürede yenilenecektir”
Galatasaray’ın stat hayali suya mı düşüyor? TOKİ tarafından Ali Sami Yen Stadı yerine Seyrantepe’de kurulacak yeni spor kompleksinin yapım ihalesi, “ihalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması” gerekçesiyle, iptal edildi. TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, İdare tarafından 19 Temmuz tarihinde İstanbul’a dev spor kompleksi yapılması işinin “arsa satışı gelir usulü” ile ihaleye çıkıldığı hatırlatıldı. İhale Komisyonu tarafından teklif veren firmaların dosyalarında mevcut olan yeterlik belgelerinin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygunluğunun tahkik edildiği belirtilen açıklamada, “Daha sağlıklı bir ortamda en kısa sürede ihale yenilenecektir” denildi.

5 firma teklifte bulunmuştu
28 firmanın şartname aldığı ihaleye, 5 firma teklif vermişti. Bu kapsamda teklifler açılmış, daha sonra tekliflerin oluşturulan teknik kurul tarafından teknik olarak değerlendirileceği bildirilmişti. Teknik değerlendirme amacıyla G.Saray kulübünden 2, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 2 ve TOKİ’den 5 kişi olmak üzere 9 kişilik bir kurul oluşturulmuştu. Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılması, spor kompleksinin, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devredilmesi öngörülüyordu.

Özhan Canaydın: “Süreç normal”
Toplu Konut İdaresi’nden stat ihalesinin iptal olduğu haberi sarı-kırmızılı camiada adeta şok etkisi yaparken, Başkan Özhan Canaydın, camianın ve taraftarların yüreğine su serpti. Canaydın, kararla ilgili “Daha önce iki ayrı proje vardı. Bu proje sayısı şimdi bire düştü. TOKİ, müşterek olarak anlaştığımız tek proje üzerinden ihaleyi tekrar edecek. Taraftarımızın içi rahat olsun” ifadelerini kullandı.Yaşanan süreci normal olarak değerlendiren Canaydın, “Bir sıkıntımız yok. Şimdi ihale çok kısa bir süre içerisinde yenilenecek. İç rahatlığıyla taraftarlarımıza bir sorun olmadığını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.