Haberler

Osman Gazi'nin ilk fethettiği yerlerden biri olan Yarhisar'daki tarihî eserler ilgi bekliyor

Tarih: 2 Ağustos 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Açıkgöz
Osmanlı Beyliği döneminde oldukça etkili bir tekfurluk olan ve 1299 yılında Osman Gazi tarafından alınan, Bursa'nın Yenişehir ilçesi yakınlarındaki Yarhisar köyünün tarihî eserleri ilgi bekliyor. Köy Muhtarı Ahmet Öktem, köyde bulunan tarihî cami, çeşme ve hamamın bakımsızlıktan perişan olduğunu belirterek, "Orhangazi tarafından yaptırılan bu tarihî eserler, bakımsızlık nedeniyle yıkılmak üzere.

Bununla ilgili yıllardan bu yana yapılan başvurular maalesef bir netice vermemiştir." dedi. Özellikle Orhangazi'nin Nilüfer Hatun için yaptırdığı hamamın define arayıcıları tarafından delik deşik edildiğini belirten Öktem, "Şu an camimiz ve çeşmemiz kullanılıyor. Camimiz ibadete açık olmasına mukabil, hamamımız perişan bir halde. Bakım olmadığı için yıkılmak üzere. Yetkililerimizden bu tarihî eserlerin bakımının yapılmasını istiyoruz. Bu tarihî eserlerimizin bakımının yapılması durumunda köyümüz tarihi ile tam bir cazibe merkezi olacaktır." ifadesini kullandı. Köyün içinde bulunan ve Yarhisar Şelâlesi adı ile anılan şelâlenin de havaların kurak gitmesi nedeniyle kurumak üzere olduğunu belirten Ahmet Öktem, şöyle dert yandı: "Yaz aylarında şelâlenin suyu azalırdı. Ancak hiç bu kadar azalmamıştı. Şu anda, su gözle görülür biçimde azaldı. Bu durumda özellikle hafta sonları gelen piknikçiler de gelmez oldu. Tarihî eserlerimizin bakım ve onarımı yapılmazsa ve şelâlemiz de kurursa köyümüzün adı hiç anılmaz olur."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.