Haberler

Sessiz sedasız durdurma

Tarih: 2 Ağustos 2007 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Özlem Güvemli
Sirkeci - Halkalı ve Haydarpaşa - Gebze tren seferleri 9 haftalığına durduruluyor. Marmaray Projesi kapsamında tren hatlarında yapılacak sondaj çalışmaları nedeniyle iptal edilecek seferler, kentiçi ulaşımı olumsuz yönde etkileyecek ve yurttaşları mağdur edecek. Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Genel Müdürlüğü, Marmaray Projesi'nin ikinci etabı olan banliyö hatlarının 3'e çıkarılması ve bütün sistemin yenilenmesiyle ilgili ihale süreci bitmediği için Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı arasında yapılan tren seferlerinin 2 yıllığına durdurulması 2008'in ilk yarısına ertelendi. Ancak proje kapsamında tren hatlarında sondaj çalışması yapmak için önümüzdeki günlerde seferler 9 haftalığına durdurulacak. Tren hatlarında 200 metre aralıklarla 598 noktada sondaj yapılacak.

Talimatla Ortaya Çıktı
Çalışmanın eylül sonunda bitirilmesi planlanıyor. Buna karşın tren seferlerinin ne zaman durdurulacağı ne resmi kurumlar tarafından ne de bu hatları kullanan yurttaşlar tarafından biliniyor. Tren seferlerinin 9 haftalığına durdurulacağı DLH'nin geçen günlerde TCDD bilet satış noktalarına bir yazı göndererek "30 Temmuz'dan itibaren en geç 7 günlük satış yapın" talimatı vermesi ile ortaya çıktı. Bu talimat nedeniyle tren seferlerinin önümüzdeki günlerde durdurulması bekleniyor.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu, trenlerin seferde olmadığı dönemde alternatif ulaşım seçeneklerinin belirlenmemesini eleştirdi. İETT Genel Müdürlüğü yetkilileri DLH Genel Müdürlüğü'nden kendilerine ek otobüs seferi konulması yönünde bir talep gelmediğini belirttiler. Yetkililer, tren seferlerinin durdurulmasının İstanbul trafiğinde sıkıntı yaratacağını belirttiler.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul Şube Başkanı Hasan Bektaş, kurumlar arası plansızlığın İstanbul'u kaosa sürükleyeceğini ifade etti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.